ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οδικά αποκλεισμένοι στον Αγ. Γεώργιο

οδικά-αποκλεισμένοι-στον-αγ-γεώργιο-325015

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Υποδομών για το θέμα που έχει προκύψει με την ομαλή πρόσβαση στον Άγιο Γεώργιο και το Βελεστίνο λόγω των εργασιών στον κόμβο του Βελεστίνου.

Όπως είναι γνωστό τόσο ο Δήμος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Γεωργίου αντιδρούν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί από την εργολήπτρια εταιρία λόγω των εργασιών στον κόμβο του Βελεστίνου, με αποτέλεσμα η περιοχή του Αγίου Γεωργίου να μην έχει άμεση οδική πρόσβαση προς το Βόλο, αλλά οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται μόνο μέσω του Βελεστίνου.

Σημειώνεται ότι πλέον οι κάτοικοι που κινούνται από Βόλο με προορισμό το Βελεστίνο και τον Άγιο Γεώργιο, θα πρέπει αφού διασχίσουν το 304 ΠΕΒ, στον κόμβο της παλαιάς εθνική οδού που οδηγεί στη Χλόη, να στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση στο Βόλο, προκειμένου λίγα μέτρα πιο κάτω να στρίψουν δεξιά προς Βελεστίνο και ακολούθως προς Άγιο Γεώργιο.

Αντίστροφη πορεία θα πρέπει να κάνουν όσοι από τον Άγιο Γεώργιο θέλουν να μετακινηθούν προς Βόλο. Η κ. Λαΐτσου πρότεινε στον αρμόδιο μηχανικό εναλλακτικές λύσεις και τελικά προκρίνεται η περίπτωση να αξιοποιηθεί η ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο ύψος του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα η πρόσβαση αυτή χρησιμοποιούταν και πριν αρκετά χρόνια από τους οδηγούς.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος επικοινώνησε ήδη με τις υπηρεσίες του ΟΣΕ, ώστε να δοθεί η έγκριση.Η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως «άμεσα κάνουμε κάθε ενέργεια, προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου και του Βελεστίνου καθώς και των επαγγελματιών και εργαζομένων.

Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα δεδομένου ότι οι εργασίες στον κόμβο του Βελεστίνου, θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες. Παράλληλα ενεργούμε, ώστε οι συνθήκες διέλευσης των οχημάτων από το σημείο του κόμβου να είναι οι πλέον ασφαλείς».

Επίσης η Δήμαρχος επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον Διοικητή της Αστυνομίας, καθώς η σήμανση στο κομμάτι της εθνικής οδού Βελεστίνου-Βόλου, όπου έχουν γίνει ήδη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με περιορισμό των λωρίδων κυκλοφορίας, είναι προβληματική και απαιτούνται και εκεί παρεμβάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου