ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εντονα φαινόμενα χιονιού στο Βελεστίνο

εντονα-φαινόμενα-χιονιού-στο-βελεστί-187634

Αισθητή έκανε την παρουσία της και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου η κακοκαιρία «Ελπίδα», με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και τους δυνατούς ανέμους.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε μετά τις 11 το πρωί στο Βελεστίνο, καλύπτοντας τα πάντα «εν ριπή οφθαλμού» με παχύ στρώμα χιονιού. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας επεκτάθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως Κανάλια, Κεραμίδι, Βένετο και αλλού.

Με πρωτοφανή σφοδρότητα κατέφθασε στην περιοχή η κακοκαιρία «Ελπίδα», καλύπτοντας τα πάντα, με τα διαθέσιμα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου και μισθωμένα να επιχειρούν αδιάκοπα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Με συντονισμό και ετοιμότητα αντιμετωπίστηκε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το ύψος του χιονιού έφτασε τα 15 εκατοστά σε διάστημα δύο ωρών, με τα φαινόμενα να χαρακτηρίζονται δύσκολα και την κατάσταση διαχειρίσιμη.

Σε πείσμα των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή, η κατάσταση τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Παλληκάρη να ενημερώνει ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξουν δρόμοι, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης. Μηχανήματα κινούνταν, ταυτόχρονα, σε περιοχές όπου υπάρχουν ποιμνιοστάσια, όπως το Καράπουρνο Καναλίων και περιμετρικά του Βελεστίνου, για να διευκολυνθούν κτηνοτρόφοι, που επιθυμούσαν να μεταβούν στα μαντριά τους.

Με συντονισμένες κινήσεις και μεγάλες προσπάθειες αντιμετωπίστηκε η επέλαση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, με το οδικό δίκτυο να διατηρείται, στο μεταξύ, ανοικτό, για να διευκολύνεται η διέλευση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου