ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες, λόγω «Ελπίδας»

σε-ετοιμότητα-οι-υπηρεσίες-λόγω-ελπί-190965

Οδηγίες και συστάσεις από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των ενοτήτων

Σε ετοιμότητα για την «Ελπίδα» ο Δήμος και η ΔΕΥΑΡΦ, με συνεχή παρακολούθηση των μετεωρολογικών προγνώσεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης επέβλεψε το γενικό πλάνο του σχεδιασμού που υφίσταται στον δήμο δίνοντας πρόσθετες κατευθύνσεις.

Υπενθύμισε επίσης την απαραίτητη προστασία των εγκαταστάσεων και σωληνώσεων, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡΦ, ενώ επεσήμανε ακόμη την προσοχή που θα πρέπει να δίνουν οδηγοί και πεζοί λόγω παγετού, με έμφαση στις πολύ πρωινές ώρες και σε επικίνδυνα σημεία.

Από τον δήμο εκδόθηκε επίσης οδηγός με τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες, στους οποίους συστήνεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες μέρες.

Ο δήμος ζητεί να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και συστήνει στους πολίτες να μην αφήνουν τα οχήματά τους σε σημεία όπου μπορεί να πλημμυρίσουν ή ενοχλούν τη διέλευση μηχανημάτων έργου.

Επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητα.

Τέλος, παρέχονται σημαντικές συμβουλές για την προστασία των οικιακών εγκαταστάσεων, των δικτύων ύδρευσης κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου