ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δεν προέκυψαν ευθύνες για τον θάνατο 8χρονης από αλλεργικό σοκ

δεν-προέκυψαν-ευθύνες-για-τον-θάνατο-8χ-213123

Ηταν 24 Ιανουαρίου 2021, όταν 8χρονη από το Βελεστίνο διακομιζόταν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από αλλεργικό σοκ, που υπέστη από μπακλαβαδάκι που κατανάλωσε σε κέρασμα στο σχολείο.

Το αγγελούδι διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί εκεί, απεβίωσε μετά από μερικές εβδομάδες.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε άμεσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρχαν τυχόν ποινικές ευθύνες. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι δεν σημειώθηκε αμέλεια από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε διαπιστώθηκε ότι η δασκάλα είχε ρωτήσει την ανήλικη αν μπορούσε να καταναλώσει μπακλαβαδάκι και η 8χρονη της είχε απαντήσει ότι είχε φάει και άλλες φορές.

Επίσης, οι γονείς της φέρονται να επιβεβαιώνουν ότι η μικρούλα είχε καταναλώσει ξανά το εν λόγω γλυκό, χωρίς προβλήματα παρά την αλλεργία που είχε.

Η προκαταρκτική εξέταση θα αρχειοθετηθεί μετά από έγκριση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Στην εισαγγελική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν σημειώθηκε αμέλεια στο ιστορικό της ανήλικης, το οποίο ήταν γνωστό στο σχολείο της.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου