ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ασπίδα» οι 120 κατ’ οίκον εμβολιασμοί

ασπίδα-οι-120-κατ-οίκον-εμβολιασμοί-241844

Εντονο το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες από κατοίκους δημοτικών διαμερισμάτων – Ποια χωριά θωρακίστηκαν ήδη κατά του κορονοϊού

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από μικρά χωριά στη διοικητική περιφέρεια του δήμου Ρήγα Φεραίου, αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού. Το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμό καταγράφει σημαντική ανταπόκριση, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά, ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στην περιοχή.

Τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς έχουν αναλάβει να συντονίσουν ο δήμος μαζί με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ενώ επίσης είναι πολύ σημαντική η συνδρομή της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 120 εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Μαζί με τον υπεύθυνο γιατρό για τους εμβολιασμούς το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Ηλία Μακρή και την επισκέπτρια υγείας, Αντωνία Χασιώτη, έχουν πραγματοποιηθεί εμβολιασμοί στο Μ . Περιβολάκι, στην Κοκκίνα, στο Περίβλεπτο, στο Αερινό, στον Αγ. Γεώργιο, στο Στεφανοβίκειο, στον Ριζόμυλο, στα Κανάλια και στην Κερασιά, στο Κεραμίδι, στη Χλόη και στο Βελεστίνο.

Στην αρχή οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί έγιναν με το εμβόλιο Johnson και τώρα συνεχίζονται με το εμβόλιο της Pfizer. Οι κατ`οίκον εμβολιασμοί αφορούν όσους δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης και μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου 2425350011 ή στο τηλέφωνο του βοήθεια στο σπίτι 2425023794.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου συγκαταλέγεται στις περιοχές που μετρούν αρκετές απώλειες από κορονοϊό, ενώ επίσης κατά περιόδους καταγράφει αρκετές μολύνσεις.

Αυτό έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των υγειονομικών αρχών, αλλά και του δήμου. Μέσω των κοινωνικών δομών πρόσφατα μάλιστα επιστρατεύθηκαν νέοι επιστήμονες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν στο γύρισμα ενός κοινωνικού μηνύματος υπέρ των εμβολιασμών, προτρέποντας τους συμπολίτες τους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Πρέπει να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε. Είναι ο μοναδικός τρόπος να προστατευτούμε από την πανδημία. Κλείστε ραντεβού στο emvolio.gov.gr στο κοντινό σας φαρμακείο ή ζητήστε τη βοήθεια μας στο 2425023794», προτρέπει ο δήμος και καλεί τους πολίτες που ακόμη δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού, να το κάνουν άμεσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου