ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μίλα, σπάσε τη σιωπή»

μίλα-σπάσε-τη-σιωπή-241872

Πρωτοβουλία κατά της ενδοοικογενειακής βίας από τις κοινωνικές δομές

Με σύνθημα «Μίλα, σπάσε τη σιωπή» οι κοινωνικές δομές του δήμου Ρήγα Φεραίου επιχειρούν να «σπάσουν» τον φόβο και τα ταμπού που διακατέχουν πολλές οικογένειες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε να στηρίξει οικογένειες που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακά προβλήματα. Απώτερος στόχος να αποφεύγονται επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, καθώς καθημερινά καταγράφονται συμβάντα στο αστυνομικό δελτίο, τα οποία ενδεχομένως να είχαν αποτραπεί, αν υπήρχε η κατάλληλη στήριξη.

«Τα στελέχη των κοινωνικών δομών είναι δίπλα σας, έτοιμα να σας ακούσουν και να σας δώσουν χείρα βοήθειας σε ό,τι συμβαίνει κεκλεισμένων των οικογενειακών θυρών. Με σύνθημα «Μίλα, σπάσε τη σιωπή», μη διστάσεις να τηλεφωνήσεις στο τηλέφωνο 2425023794», προτρέπει ανάρτηση που έγινε στα social media του δήμου.

«Η πανδημία έχει επηρεάσει τις ζωές μας με έντονη φόρτιση αρνητικών συναισθημάτων, ακόμη και η αναμονή των εορταστικών ημερών που φτάνουν προκαλούν πια μια πιο δύσκολη διαχείριση των συναισθημάτων δημιουργώντας πολλές εντάσεις και δυσάρεστες οικογενειακές καταστάσεις.

Είμαστε εδώ για εσάς όταν είστε έτοιμοι να μιλήσετε και έχετε αίτημα συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Άλλωστε η πανδημία έφερε στην επιφάνεια πολλά προβλήματα που ο πρότερος κανονικός βίος ίσως κάλυπτε.

Αλκοόλ, βία, σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση είναι πλέον συχνά φαινόμενα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να συνδράμουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι κοινωνικές δομές σε άψογη και συντονισμένη συνεργασία με όλες τις κρατικές υπηρεσίες είναι δίπλα σε όποιον ή όποια βιώνει οποιοδήποτε πρόβλημα», υπογράμμισε προς αυτή την κατεύθυνση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η επικεφαλής των δομών, Αντωνία Χασιώτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου