ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διαβούλευση για τη δημιουργία σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

διαβούλευση-για-τη-δημιουργία-σταθμο-253017

Η ηλεκτροκίνηση πρέπει να μπει στη ζωή μας επισήμανε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας

Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση για τη καταγραφή των απόψεων σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και με την αρχική χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων εντός των ορίων πραγματοποιήθηκε στον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις απόψεις τους ενώ ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας επισήμανε ότι «σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και χρηστικού δικτύου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Σύντομα η δημοτική αρχή θα έχει θέσει τις βάσεις ώστε να μπει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή των δημοτών μας και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 35.960 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Για τη λειτουργία του σταθμού θα προηγηθεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων το οποίο πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ιδίως, τα πολεοδομικά και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της περιοχής και την υφιστάμενη ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών.

Στις θέσεις που θα καθοριστούν επιτρέπεται και η στάθμευση και η επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων ιδιωτών, τουριστικών λεωφορείων, ταξί, ενώ επίσης προβλέπεται η χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου