ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Kαμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2022

kαμία-αύξηση-στα-δημοτικά-τέλη-για-το-2022-281020

Λόγω πανδημίας και κρίσης διατηρούνται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα – Εντονη κριτική από τη ΛΑΣ

Καμία αλλαγή στα ανταποδοτικά τέλη για το 2022 στον δήμο Ρήγα Φεραίου, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού αποφασίστηκε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι δημότες με αυξήσεις. Οι τιμές στα ανταποδοτικά θα παραμείνουν ως έχουν, ωστόσο η δημοτική αρχή δέχτηκε σκληρή κριτική από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον επικεφαλής της παράταξης Απόστολο Παπαϊωάννου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απόστολος Παπαϊωάννου, ωστόσο σε ανακοίνωσή του επέκρινε τη δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα τέλη, δεν πρόκειται να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά και κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις για μειώσεις.

«Εστω κι αν δεν χρειάστηκε για το 2022 να αυξήσει τα τέλη η δημοτική αρχή επικαλούμενη την πανδημία», επισημαίνει ο κ. Παπαϊωάννου, «τη φορομπηχτική επιδρομή την έχει κάνει από την αρχή και εντεύθεν της δημοτικής της θητείας με τα υπέρογκα ποσοστά αύξησης από 50%-500%. Οι αυξήσεις των δημοτικών τελών και φόρων τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα μεγάλες σε σχέση και με το βασικό μεροκάματο και το εισόδημα των εργαζομένων συμπολιτών του Δήμου μας. Καταδεικνύει περίτρανα πως δεν ισχύει η δήθεν αναπτυξιακή και φιλολαϊκή πολιτική που ισχυρίζεται ότι ασκεί η διοίκηση του δήμου.

Μάλιστα στο προχθεσινό Δ.Σ. σε πρόταση της ΛΑΣ να καταργηθούν ή να μειωθούν δραστικά ορισμένα τέλη και φόροι ως μέτρα ανακούφισης όχι μόνο για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και συμπολίτες με χαμηλό εισόδημα και ανέργους, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ – αυτός που μισθοδοτούμενος πέρασε από παρατάξεις, καρέκλες και θώκους επί χρόνια τώρα, την ανάπτυξη δεν είδαμε, αυθαδιάζοντας επιτέθηκε λέγοντας στον επικεφαλής της ΛΑΣ «να ‘ρθεις εσύ να καθαρίζεις» λες και τώρα… καθαρίζει ο ίδιος. Λες και η αιτία για τη μη ύπαρξη εργαζόμενων στον δήμο είναι η ΛΑΣ επιτέθηκε στην παράταξη και δεν είπε κουβέντα για τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων», τόνισε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου