Ολοκληρώνεται η μεταφορά των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Ριζομύλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-28, 12:53:21
Σε νέα στέγη μεταφέρονται οι κατασκευές, που αποτυπώνουν τη λαογραφία και την παράδοση του Ριζομύλου
Ολοκληρώνεται η μεταφορά των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Ριζομύλου

 

Σε νέα στέγη τα ιστορικά εκθέματα από τη ζωή στο χωριό

Στον νέο εκθεσιακό χώρο, που βρίσκεται στο ισόγειο τμήμα του δημοτικού καταστήματος του Ριζομύλου, μεταφέρεται το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο.

Το Μουσείο περιέχει συλλογή ιστορικών στοιχείων, φωτογραφιών, παλιών αντικειμένων εργασίας αλλά και οικιακής χρήσης από όλη την ιστορία του Ριζομύλου και την έκθεση των αντικειμένων επιμελούνται οι Λαμπρος Αθ. Μπόκας, Γιάννης Λουλούδης και Δάφνη Ζλατούδη, που αφιέρωσαν και αφιερώνουν προσωπική εργασία και χρόνο για τη δημιουργία του, με στόχο την προβολή της ιστορίας του χωριού.

Περιέχει συλλογή ιστορικών στοιχείων, φωτογραφιών, παλιών αντικειμένων εργασίας, αλλά και οικιακής χρήσης από όλη την ιστορία του Ριζομύλου.

Οι κατασκευές γίνονται με μεράκι, με απλά υλικά, γνώση που αποκομίζεται από πολλές συζητήσεις με τους παλιότερους αλλά και τη δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια ως προς την απεικόνιση τους.

Πιο συγκεκριμένα έχουν ήδη κατασκευαστεί παραδοσιακός φούρνος, που λειτουργούσε επί πολλές δεκαετίες και έως και σήμερα, χειροκίνητη τουλούμπα η οποία λειτουργούσε έως το 1980, μικρογραφία του Αρτεσιανού της Κεντρικής Πλατείας Ριζομύλου, το οποίο λειτουργούσε μέχρι το 1970 περίπου, αλλά και ο νερόμυλος που βρισκόταν απέναντι από το νηπιαγωγείο Ριζομύλου και λειτουργούσε από τις αρχές του 1900 έως το 1980 περίπου.
Τέλος ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σε μικρογραφία μία αγροτική κατοικία από αυτές που κατοικούσαν παλιά οι κάτοικοι του Ριζομύλου.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=