ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανοίγει ο δρόμος για το καταφύγιο αδέσποτων στον δήμο Ρήγα Φεραίου

ανοίγει-ο-δρόμος-για-το-καταφύγιο-αδέσ-292567

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για την αποδοχή της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή δημοτικού κυνοκομείου στον δήμο Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των αδέσποτων, που ταλανίζει την περιοχή.

Η ευκαιρία που αξιοποιεί ο δήμος προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών που εδώ και καιρό είχε προαναγγείλει την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση.

Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, καθώς θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την αποδοχή ένταξης – χρηματοδότησης για την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Ο δήμος Ρήγα Φεραίου αναμένεται να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή του. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 372.000 ευρώ.

Τη μελέτη έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και βασίζεται στις προδιαγραφές που έχει θέσει το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα δημοτικά κυνοκομεία που έχουν κατασκευαστεί.

Η συγκεκριμένη δομή θα φιλοξενεί δεκάδες αδέσποτα ζώα σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Η κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου χωροθετείται στην περιοχή του Αερινού.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή του Βελεστίνου έχει συγκροτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια ομάδα εθελοντών Φιλόζωων, που διατηρεί δική της σελίδα στα social media και καταβάλλει προσπάθεια για την προστασία και υιοθεσία αδέσποτων, καθώς αρκετές φορές έχουν πέσει «θύματα» κακοποίησης και θανάτωσης με φόλες.

Σε συνδυασμό με τη δημιουργία δημοτικού καταφυγίου ο δήμος αναμένεται να αξιοποιήσει δράσεις που στοχεύουν αφενός στη σταθεροποίηση, καταγραφή και στη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου στην ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου