ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέα έργα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

νέα-έργα-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-338837

Εσωτερική οδοποιία, διδακτήρια, Κοιμητήριο Ριζομύλου

Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις εντός των οικισμών, επέκταση του Κοιμητηρίου στο Ριζόμυλο, παρεμβάσεις στον ισόπεδο κόμβο με τη σιδηροδρομική γραμμή στην Κοκκίνα είναι μερικά από τα νέα έργα στα οποία δόθηκε το «πράσινο φως» μετά την τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκαν προκηρύξεις και διαγωνισμοί για διάφορες παρεμβάσεις που αφορούν τα διδακτήρια, την οδοποιία, τα κοιμητήρια, τους κοινόχρηστους χώρους, όπως τα πάρκα.

Αναφορικά με την εσωτερική οδοποιία, εντός δηλαδή των δημοτικών διαμερισμάτων, ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η αναβάθμιση του εσωτερικού οδικού δικτύου, η επιδιόρθωση των λακκουβών και άλλων προβλημάτων που έχουν προκληθεί. Μάλιστα οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών συνέβαλαν στον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων, ενώ στο Βελεστίνο το εσωτερικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση λόγω των εργασιών στο δίκτυο αποχέτευσης.

Στη «μάχη» για την βελτίωση του οδικού δικτύου θα μπει και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την υλοποίηση μικρότερων παρεμβάσεων. Ο ανάδοχος θα αναλάβει το κυρίως κομμάτι των ασφαλτοστρώσεων και των τσιμεντοστρώσεων.

Σημαντική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί και η επέκταση του Κοιμητηρίου στο Ριζόμυλο, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παρέμβαση στον ισόπεδο κόμβο με τη σιδηροδρομική γραμμή στην Κοκκίνα, προκειμένου η πρόσβαση των κατοίκων να είναι πιο ασφαλής.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προώθηση των διαδικασιών έναρξης νέων έργων στην περιοχή. «Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες και πλέον κινούμαστε στην προκήρυξη των διαγωνισμών για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων. Παρά την οικονομική κρίση, έχουν σχεδιαστεί και ξεκινούν αρκετά έργα σε διάφορους τομείς. Και εκτός από την βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων επιτυγχάνεται μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Με σχέδιο και επιμονή θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της υλοποίησης παρεμβάσεων και έργων».

Παράλληλα στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε και η προμήθεια 80 κάδων απορριμμάτων.

Ενθαρρυντικές εξελίξεις υπάρχουν και στο θέμα της ολοκλήρωσης των έργων του Μουσείου για την Κάρλα στα Κανάλια καθώς και του Κέντρου Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο. Και τα δύο αυτά έργα συνδέονται με την ανασύσταση τη λίμνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι δυνατή η παράδοση των δύο αυτών σημαντικών έργων από τον εργολάβο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου