ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιπλέον θωράκιση στον Κερασιώτη υπό τον φόβο πλημμυρών

επιπλέον-θωράκιση-στον-κερασιώτη-υ-302884

Τη διευθέτηση των ρεμάτων του χείμαρρου Κερασιώτη στο δημοτικό διαμέρισμα της Κερασιάς, σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα σε ενδεχόμενα νέα πλημμυρικά φαινόμενα έχει ως αντικείμενο η νέα μελέτη που δρομολογεί η περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 549.845 ευρώ.

Στον συγκεκριμένο χείμαρρο έχει γίνει το βασικό έργο, μετά τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί το 2009 προκαλώντας σημαντικά προβλήματα και ζημιές στο χωριό. Κρίθηκε όμως σκόπιμο, όπως επισημάνθηκε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε ενημέρωση, ότι θα πρέπει να υπάρξει αντιπλημμυρική θωράκιση σε ένα ακόμη σημείο, από το γεφυράκι Καψάλα έως την εκβολή του ποταμού στον συλλεκτήρα Σ6 της λίμνης Κάρλας.

Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο αν πλημμυρίσει εκ νέου ο χείμαρρος ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να κοπεί στη μέση ο δρόμος που συνδέει την Κερασιά με τα Κανάλια, να πλημμυρίσουν επίσης αγροτικές καλλιέργειες και να υποστούν ζημιές οι παραγωγές των κατοίκων της περιοχής.

Η νέα μελέτη αναμένεται να προβλέψει την αποφυγή των παραπάνω κινδύνων, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της πεδινής περιοχής ανατολικά του ταμιευτήρα της Κάρλας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κερασιάς Γιώργος Ζήσης επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο αυτό αντιπλημμυρικό έργο, θα πρέπει στη συνέχεια να δρομολογηθεί η δημοπράτηση, ώστε το χωριό της Κερασιάς να μη βιώσει ξανά τον εφιάλτη των πλημμυρών που είχαν ζήσει έντονα οι κάτοικοι της περιοχής το 2009, όταν έσπασε ο Κερασιώτης και πλημμύρισαν σπίτια και αγροτικές εκτάσεις και είχε υποστεί σοβαρές ζημιές η οδοποιία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου