ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Το Σύνταγμα του Ρήγα και στη γερμανική γλώσσα

το-σύνταγμα-του-ρήγα-και-στη-γερμανική-342858

Τα Επαναστατικά έργα του Ρήγα Βελεστινλή (Η Επαναστατική Προκήρυξη, Τα Δίκαια του Ανθρώπου, Το Σύνταγμα, Ο Θούριος) μεταφράστηκαν στη γερμανική γλώσσα και κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε μια δίγλωσση καλαίσθητη έκδοση (ελληνικά-γερμανικά) από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Στην έκδοση προτάσσεται ένα κατατοπιστικό κείμενο για τη ζωή και το έργο του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή, (1757-1798), ώστε ο αναγνώστης να βοηθηθεί να κατανοήσει τα επαναστατικά αυτά κείμενα.

Η μετάφραση έγινε από τον καθηγητή γερμανικής γλώσσας κ. Αντώνιο Γαβαλά και ο Θούριος από τον Kurt Bremer. Είναι η δέκατη γλώσσα στην οποία μεταφράστηκε και εκδόθηκε το Σύνταγμα του Ρήγα Βελεστινλή από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα. Οι άλλες εννέα γλώσσες στις οποίες έχει μεταφραστεί το Σύνταγμα του Ρήγα είναι: Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική, Ιταλική, Ρωσική, Βουλγαρική, Ρουμανική, Σερβική και Αλβανική. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνονται πλατύτερα γνωστές οι πολιτικοκοινωνικές ιδέες του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου