ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες στους δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου

απλήρωτες-οι-σχολικές-καθαρίστριες-σ-353690

Να προβεί άμεσα στην καταβολή του κονδυλίου μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών των δήμων Βόλου και Ρήγα Φεραίου, για να λάβουν το συντομότερο δυνατό τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, καλεί με ερώτησή του τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, στον δήμο Βόλου απασχολούνται περίπου 155 σχολικές καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης, ενώ τις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων του δήμου Ρήγα Φεραίου καλύπτουν 15 σχολικές καθαρίστριες.

«Εν τούτοις και στους δύο δήμους, οι σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί τον νόμιμο μισθό τους, καθώς το υπουργείο δεν έχει πιστώσει ακόμα τα απαραίτητα κονδύλια στους δήμους για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους», επισημαίνει ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, η καθυστέρηση στην καταβολή του θα συνεχίσει καθώς δεν αναμένεται η πίστωση του σχετικού κονδυλίου από το Υπουργείο μέχρι τις 20 Οκτώβρη.

«Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση του δεδουλευμένου μισθού των σχολικών καθαριστριών των δύο δήμων της Μαγνησίας είναι ανεπίτρεπτη, για ένα προσωπικό που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα διασφαλίζει την υγιεινή και καθαριότητα των σχολικών μονάδων», αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην πίστωση του σχετικού κονδυλίου προς τους δήμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου