ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απροσπέλαστοι αγροτικοί δρόμοι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

απροσπέλαστοι-αγροτικοί-δρόμοι-στο-δ-367725

Σε αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο και τη βιβλική καταστροφή, που προκάλεσε στο πέρασμά της η «Αθηνά», έχει επιδοθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ζητώντας με κατεπείγον έγγραφο να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κεραμίδι, το Βένετο και το παραλιακό μέτωπο. Με τον Δήμο να μετρά πληγές την επόμενη μέρα, εντείνονται οι προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ανυπολόγιστες ζημιές, που προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε, εξάλλου, χθες το απόγευμα στο Κεραμίδι, με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, να συνεχίζονται.

Περιγράφοντας το σκηνικό της καταστροφής, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η αγροτική οδοποιία καταστράφηκε ολοσχερώς. Φερτές ύλες κατέκλυσαν την παραλία στο Καμάρι, τον Αη Γιάννη και την Αγριελιά. «Ειδικά η παραλία στο Καμάρι έχει καταστραφεί ολοσχερώς» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Πενήντα περίπου σπίτια πλημμύρισαν, λόγω της εισροής των ορμητικών υδάτων της βροχής και απαιτήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να γίνει άντληση.

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα «θα αποτιμήσουμε την εικόνα, όταν απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από τους δρόμους, διότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός». Φερτά υλικά μεταφέρθηκαν, στο μεταξύ, στον οικισμό του Βένετου, με μηχανήματα της Περιφέρειας να συνεχίζουν τη διαδικασία του καθαρισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Βαθιές πληγές άνοιξε η επέλαση της «Αθηνάς» και στην αγροτική οδοποιία, με μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών να έχουν ριχτεί στη μάχη για την αντιμετώπιση των ζημιών.

«Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τη βατότητα στους αγροτικούς δρόμους» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Παλληκάρης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και ζημιές.

Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε ποιμνιοστάσια που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και στην αγροτική οδοποιία, που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο μετά την επέλαση της «Αθηνάς», με τον αντιδήμαρχο να επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή».

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο νερού από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι το πρωί προχθές Κυριακή και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας να επισημαίνει ότι «ήταν τόσο δυνατή η νεροποντή, που δεν μπορούσες να βγεις έξω».

Με ταχείς ρυθμούς και πολύωρες προσπάθειες συνεχιζόταν και χθες η διαδικασία απομάκρυνσης των φερτών υλών και της βατότητας σε αγροτικούς δρόμους του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με μηχανήματα της Περιφέρειας να επιχειρούν, ταυτόχρονα, στο επαρχιακό δίκτυο, παρεμβαίνοντας όπου υπήρχε ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου