ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εντός του 2022 θα δοθεί προς χρήση το αθλητικό κέντρο Στεφανοβικείου    

εντός-του-2022-θα-δοθεί-προς-χρήση-το-αθλητ-371445

Eντός του 2022 προβλέπεται η ολοκλήρωση κατασκευής του αθλητικού κέντρου στο Στεφανοβίκειο, έργο το οποίο άρχισε τον περασμένο Αύγουστο.

Το αθλητικό κέντρο δημιουργείται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη λίμνη Κάρλα στο κτίριο που στέγαζε παλαιότερα τον πρώην γεωργικό συνεταιρισμό Στεφανοβικείου. Η μελέτη προβλέπει την ανακατασκευή του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βάση τις ανάγκες του αθλητικού κέντρου που θα δημιουργηθεί.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων, θα κατασκευασθούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 δύο γήπεδα τένις, παιδική χαρά, χώρος καθιστικού – αναψυκτηρίου, τεχνητή λίμνη υπαίθριο θέατρο, αλσύλλιο πελαργών, καθώς επίσης διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής.

Η μικρή τεχνητή λίμνη με την ξύλινη πεζογέφυρα προβλέπεται να δημιουργηθεί κεντρικά του χώρου στη νοτιοανατολική πλευρά και θα αποτελεί έναν υδάτινο κήπο συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Το αλσύλλιο πελαργών προκρίθηκε στη μελέτη, καθώς όπως είναι γνωστό το Στεφανοβίκειο είναι πέρασμα πελαργών όπου κάνουν τις φωλιές τους σε τυχαίες θέσεις στον οικισμό πάνω σε υφιστάμενους στύλους της ΔΕΗ.

Οι φωλιές αυτές θα τοποθετηθούν στο Αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί στον χώρο και θα αποτελέσει ένα αξιοθέατο της περιοχής.

Το αθλητικό κέντρο εκτιμάται ότι θα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών της περιοχής και ιδιαίτερα των επισκεπτών στη λίμνη Κάρλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου