ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μάχη χαρακωμάτων για την καθαριότητα

μάχη-χαρακωμάτων-για-την-καθαριότητα-386265

Μάχη χαρακωμάτων με φόντο τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στον δήμο Ρήγα Φεραίου έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους προς ώρας μέσω αναρτήσεων στα social media.

Το φιτίλι για να πυροδοτηθεί η ένταση άναψε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας που καταφέρονταν ουσιαστικά κατά του προϊσταμένου της υπηρεσίας καθαριότητας, τον κατηγορούσε για αυταρχική συμπεριφορά στο προσωπικού και καλούσε τη δημοτική αρχή να παρέμβει προκειμένου να επιστρέψει η ηρεμία στον χώρο εργασίας. Στην ανακοίνωση του συλλόγου έσπευσε να απαντήσει το συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας για να υπερασπιστεί τον προϊστάμενο που τυγχάνει να είναι μέλος της ΔΑΣ- ΟΤΑ.

Και ενώ μαινόταν ο συνδικαλιστικός «πόλεμος» ανακοινώσεων, τα «σκάγια» έφτασαν μέχρι το δημαρχείο.

Ο δήμαρχος έσπευσε να εκθειάσει το έργο της υπηρεσίας και των υπαλλήλων και προχώρησε στην προβολή φωτογραφικού υλικού από διάφορα σημεία, υπερασπιζόμενος την καθημερινή δράση του προσωπικού.

Όμως η μείζονα αντιπολίτευση έχει διαφορετική άποψη. Συμμερίζεται τις «ανησυχίες» του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και κατηγορεί τον κ. Νασίκα, αφενός πως δεν μπορεί να κουμαντάρει την υπηρεσία, αφετέρου ότι το έλλειμμα καθαριότητας είναι εμφανές στις περισσότερες δημοτικές ενότητες, αποδίδοντάς του προσωπική ευθύνη για τις αρρυθμίες στη μη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας.

Σε αντιπαραβολή μάλιστα των φωτογραφιών που ανέβασε στα social media ο δήμαρχος, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Απ. Παπατόλιας ανάρτησε το δικό του φωτογραφικό υλικό με κάθε είδους απορρίμματα και υλικά (κλαδιά, ξύλα, κ.α.) δίπλα από κάδους, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον δήμαρχο.

Τα εύσημα από Δ. Νασίκα

Στην ανάρτησή του ο Δημ. Νασίκας έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό, τονίζοντας «συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του Δήμου μας στον τομέα Καθαριότητας Πρασίνου και Περιβάλλοντος, που καθημερινά εργάζονται σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρόλη τη γνωστή σε όλους έλλειψη προσωπικού και παρότι κάποιοι προσπαθούν να μηδενίσουν, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα, (φαίνεται από την αποδοχή των αναρτήσεων τους), την προσπάθειά τους. Εμείς απευθύνουμε αυτό το μπράβο , για να νιώσουν ότι η προσπάθεια τους γίνεται αντιληπτή και εκτιμάται από μας και την πλειονότητά των συνδημοτών μας».

Τα πυρά από Απ. Παπατόλια

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης στην ανάρτησή του ο Απ. Παπατόλιας υπογράμμιζε:

«Μόνον από το «μυαλό» του κ. δημάρχου θα μπορούσε να εκληφθεί ως μομφή προς το έμψυχο δυναμικό της καθαριότητας του δήμου Ρήγα Φεραίου οι παρεμβάσεις μας για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η υπηρεσία καθαριότητας σε όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, και να μην του περάσει καν από το “μυαλό” ότι δεν λειτουργεί τίποτα από πλευράς αντιδημαρχίας καθαριότητας και της υπηρεσίας που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος!

Μόνον ο κ. δήμαρχος θα μπορούσε να κάνει αναρτήσεις με την πλατεία συντρόφων του Ρήγα στο κέντρο υγείας, που από το 2018 βρίσκεται υπό κατασκευή, και τον χώρο που βρίσκεται το Σπίτι του Ρήγα που καθαρίστηκε πριν ενάμιση χρόνο κατά της έλευση στο Βελεστίνο της κ. Αγγελοπούλου, για να πει μπράβο, και να αποδείξει ότι κάτι κινείται στον δήμο μας.

Μόνον ο κ. δήμαρχος θα μπορούσε να δείξει όψιμο ενδιαφέρον για τους υπαλλήλους του δήμου την ώρα που το συνδικάτο τους μετά από επώνυμες καταγγελίες βγάζει ανακοίνωση και κάνει λόγο για επικίνδυνη εργασία, χωρίς μέτρα προστασίας και «νταβατζίδικη» συμπεριφορά του προϊσταμένου προς τους εργαζόμενους. Δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση στήριξης στους εργαζόμενους !!

Μόνον ο κ. δήμαρχος θα μπορούσε μετά από 8 σχεδόν χρόνια θητείας, να ποζάρει μπροστά στις μπουλντόζες και να καμαρώνει που ξεκίνησε τα έργα της δημοτικής αρχής Λαΐτσου.

Μόνον ο κ. δήμαρχος θα μπορούσε να έχει τέτοια αλαζονική συμπεριφορά που μετά από 8 σχεδόν χρόνια θητείας, δεν έχει σχεδιάσει και δεν έχει παραδώσει στην τοπική κοινωνία ούτε ένα έργο πνοής.

Μόνον ο κ. δήμαρχος θα μπορούσε να ανέχεται αυτήν την θλιβερή κατάσταση στην ιστορική έδρα του δήμου που εορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Μακάρι ο κ. δήμαρχος να ξυπνήσει απ’ την χειμερία νάρκη που έχει πέσει εδώ και χρόνια και να αντικρίσει την αλήθεια κατάματα. Οι παρακάτω εικόνες ντροπής δείχνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη σε όλο το μεγαλείο…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου