ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δύο αναπηρικά αμαξίδια παραδόθηκαν στον δήμο Ρ. Φεραίου

δύο-αναπηρικά-αμαξίδια-παραδόθηκαν-σ-419190

Από τη συλλογή πλαστικών καπακιών από το Σωματείο «Ιππόκαμπος»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» παραδόθηκαν στον δήμο Ρήγα Φεραίου, πριν από λίγες μέρες, δύο αναπηρικά αμαξίδια από τη συλλογή πλαστικών καπακιών προκειμένου να καλύπτεται μέρος των αναγκών του δήμου.

Η ανταπόκριση στο αίτημά του δήμου ήταν άμεση και έγκαιρη, η παράδοση έγινε πολύ γρήγορα, αποδεικνύοντας γρήγορα κοινωνικά αντανακλαστικά. Η συνεργασία του Δήμου με το σωματείο αποτελεί μια πρωτοβουλία, στη λογική της καλλιέργειας οικολογικής – περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνέργεια με την ανθρωπιστική ευαισθητοποίηση. Επίσης, η κίνηση αυτή αποτελεί σύμπραξη στον αγώνα των ατόμων με κινητική αναπηρία για καλές και ίσες συνθήκες διαβίωσης.

Το ΚΕΠ Υγείας εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους συλλόγους, φορείς, οικογένειες, σχολεία, καθώς και επαγγελματίες της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την συλλογή πλαστικών καπακιών.

Η Αντωνία Χασιώτη, συντονίστρια κοινωνικών θεμάτων και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά τον Ιππόκαμπο για την προσφορά για το ενδιαφέρον του Δ.Σ για το αίτημά μας, καθώς και τη ζεστή υποδοχή τους κατά την παράδοση των αμαξιδίων. Επίσης, θα θέλαμε να ενθυμίσουμε ότι η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται.

Τονίζει, αποστέλλοντας το δικό της κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης: «Η προσπάθεια ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των κινητικά αδύναμων συνεχίζεται, η σωματική αναπηρία δεν πρέπει να αφήνει κανέναν μακριά από τη ζωή. Άλλωστε τα μέλη του Ιππόκαμπου με τη συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπο αποτελούν κίνητρο συνεχούς προσφοράς για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου