ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νικήθηκε από κορονοϊό 55χρονος στο Στεφανοβίκειο

νικήθηκε-από-κορονοϊό-55χρονος-στο-στεφ-456605

Κατέληξε από επιπλοκές στη ΜEΘ covid μετά από πολυήμερη νοσηλεία – Σε διψήφιο αριθμό επιμένουν τα νέα κρούσματα – Εντείνεται η ανησυχία των υγειονομικών αρχών

Σε βαρύ πένθος έχουν τυλιχθεί το Στεφανοβίκειο και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, που μετρά ακόμη ένα θύμα του κορονοϊού. Την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Βόλου άφησε χθες ο Ιωάννης Τσίγκας, σε ηλικία 55 χρόνων, ξυλουργός στο επάγγελμα, πατέρας τριών παιδιών. Ο άτυχος 55χρονος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Δεν ήταν εμβολιασμένος. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και έτσι διακομίστηκε για νοσηλεία στο Αχιλλοπούλειο. Αρχικά σε κλινική και ακολούθως στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο οργανισμός του είχε επιβαρυνθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να καταλήξει από επιπλοκές της νόσου.

Το άγγελμα του θανάτου του βύθισε στο πένθος το χωριό, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα κορονοϊού και η διασπορά είναι μεγάλη.

Την ίδια ώρα όμως τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στον δήμο είναι πολύ χαμηλά, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές.

Οι γιατροί βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Εκτιμούν πως με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές θα καταγραφεί νέα αύξηση μολύνσεων.

Τα ενεργά κρούσματα στη χερσαία Μαγνησία είναι 279 και στις Β. Σποράδες είναι 85.

Χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 32 νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα πέντε εντοπίστηκαν στις Σποράδες.

Την ίδια ώρα στο Αχιλλοπούλειο, στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 19 ασθενείς, μεταξύ των οποίων ένας 28χρονος, δύο 37χρονοι και ένας 39χρονος. Από τους 19 ασθενείς εμβολιασμένοι είναι οι 3. Στη ΜΕΘ Covid μετά τον θάνατο του 55χρονου, νοσηλεύονται δύο ασθενείς.

10 θετικά στα rapid tests

Χθες καταγράφηκαν και 10 rapid tests θετικά στον κορονοϊό κατά τις μαζικές δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε Βόλο και Σκιάθο.

Ειδικότερα:

Σε συνολικό αριθμό 280 δειγμάτων που ελήφθησαν στο λιμάνι της Σκιάθου καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19.Αφορούν σε δύο γυναίκες και έναν άντρα με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

Σε συνολικό αριθμό 134 δειγμάτων στην ΤΟΜΥ Ιωλκού καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε γυναίκα 22 ετών.

Στην παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκαν 302 rapid tests τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.
Tέλος, σε συνολικό αριθμό 249 δειγμάτων που ελήφθησαν στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου καταγράφηκαν 6 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 4 γυναίκες και 2 άντρες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου