ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πινελιές σε κοινόχρηστους χώρους βαζει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου

πινελιές-σε-κοινόχρηστους-χώρους-βαζ-351221

Με την τοποθέτηση γκαζόν και διαμόρφωση παιδικών χαρών

Στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων μέσω της τοποθέτησης γκαζόν αλλά και διαμόρφωση παιδικών χαρών θα προχωρήσει στο προσεχές διάστημα η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Χθες η Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου είχε διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα και όπως τόνισε «ο Δήμος κινείται ήδη στη λειτουργική αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, ωστόσο πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα και σε αυτό το σημείο απαιτείται και η συνδρομή των δημοτών μέσω της προστασίας των χώρων αυτών. Επίσης μέλημά μας είναι η δημιουργία νέων παιδικών χαρών αλλά και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους». Τονίζεται πως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση για τα έργα αυτά εξετάζονται διάφορες πηγές.

Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα είχε χθες η κ. Λαΐτσου για το ζήτημα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο του Δήμου, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών, λόγω των φθορών που προκλήθηκαν μετά την κακοκαιρία. Από την Περιφερειακή Ενότητα τονίστηκε ότι πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί η εργολαβία ώστε η επιδιόρθωση των ζημιών να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επίσης ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αναμένεται να συνεργαστεί με διάφορους φορείς στο θέμα των τοπικών σχεδίων δράσης για την απασχόληση, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί αναπτυξιακή σύμπραξη. Αντικείμενο των προγραμμάτων είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, οι οποίες προκύπτουν από τη διάγνωση εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα καθώς και οι τομείς παρέμβασης θα προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης που θα υποβάλλουν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις.

Τέλος αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τις 33 υδρευτικές γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή Στεφανοβικείου – Ριζομύλου για την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, ενώ το Σώμα θα απασχολήσει και το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ αλλά και οι παραχωρήσεις χώρων σε πολιτιστικούς συλλόγους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου