ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αλλάζει όψη η πλατεία Αγίου Γεωργίου

αλλάζει-όψη-η-πλατεία-αγίου-γεωργίου-463875

Η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου θα δημοπρατήσει το έργο ανάπλασης με ανοιχτό διαγωνισμό

Ανοιχτό διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης κεντρικής πλατείας Αγίου Γεωργίου, προϋπολογισμού 431.500 ευρώ, θα προκηρύξει ο δήμος Ρήγα Φεραίου.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από το Πράσινο Ταμείο και κατά 50% από πόρους του δήμου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ρήγα Φεραίου, που συνεδρίασε διά περιφοράς, η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών λήγει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία, η οποία εγκρίθηκε, περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων.

Η πλατεία βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, μεταξύ δημοτικών ασφαλτοστρωμένων οδών, και καταλαμβάνει έκταση περίπου 1.703,54 τ.μ.

Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην αποξήλωση όλων των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και πλακοστρώσεών της, ακόμη και του σιντριβανιού και θα πραγματοποιήσει εκσκαφές για τη διαμόρφωση των επιπέδων και των θεμελίων της πλατείας.

Η πλατεία θα δαπεδοστρωθεί με κυβόλιθους τσιμέντου, ενώ θα τοποθετηθούν χαμηλοί λίθινοι τοίχοι αντιστήριξης στα περιθώρια των περιοχών φύτευσης. Για την ανάπαυση των πολιτών θα εγκατασταθούν λίθινα καθιστικά και ξύλινοι τραπεζοπάγκοι, ενώ θα κατασκευαστούν ξύλινες πέργκολες.

Η κεντρική πλατεία θα αλλάξει τελείως όψη.

Θα κατασκευαστούν ξύλινοι διάδρομοι, ενώ θα υπάρχει ξύλινη περίφραξη και κιγκλιδώματα προς την πλευρά της οδού Κολοκοτρώνη.

Για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες υπάρχει πρόβλεψη για ράμπες.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά, με ξύλινη περίφραξη, η οποία θα εμπλουτιστεί με παιχνίδια ασφαλείας, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ακόμη, θα διαμορφωθούν νέα παρτέρια στα οποία θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας και θα φυτευτούν θάμνοι και δέντρα. Στα παρτέρια θα δημιουργηθούν εσοχές και σε αυτές θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων.

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα, ενώ θα κατασκευαστεί νέο σιντριβάνι. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 9 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου