ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Κανάλια

βιβλιοπαρουσίαση-στα-κανάλια-475820

Διοργανώνεται αύριο στο προαύλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Φοίβος το κολλητάκι μου» της εικαστικού Αλίκης Τσιφτσοπούλου διοργανώνεται αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 20.00 στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων, μετά το πέρας της παράκλησης. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – ΚΕΜΕΒΟ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της καναλιώτισσας εικαστικού, που τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Αμαλιάδα. Ο Φοίβος είναι ένα χαριτωμένο δελφινάκι, διαφορετικό όμως από τα άλλα, με σύνδρομο Asperger κι αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στο Νηπιαγωγείο που πηγαίνει , ώσπου να βρει σωστή αντιμετώπιση στο σχολείο της χελώνας κυρίας γραμματικής, να αποκτήσει φίλους και να είναι χαρούμενο. Ενα βιβλίο με πλούσια εικονογράφηση που μιλά για τη φιλία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σταματία Μωραΐτη, φιλόλογος, η Αγγελική Θάνου, συγγραφέας και η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η καλλίφωνη Αρετή Κατσαγεωργίου, Μηχανολόγος-Μηχανικός, με την κιθάρα της.

Στο χώρο της παρουσίασης θα παρουσιαστεί έκθεση εικαστικών της δημιουργού Αλίκης Τσιφτσοπούλου, ενώ προγραμματίζονται δραστηριότητες για τα παιδιά και εκπλήξεις, ευγενική προσφορά του Βασίλη Καραλή, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά του covid 19, με αποστάσεις και μάσκες.

Η Αλίκη Τσιφτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κανάλια του Βόλου και είναι μητέρα τριών παιδιών. Σπούδασε γραφιστική στο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου, ενώ συγχρόνως παρακολουθούσε ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου. Φέτος πήρε το πιστοποιητικό της από τα εξ΄ αποστάσεως σεμινάρια Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από το 2016 διατηρεί το δικό της εικαστικό εργαστήρι «Το Καλλιτεχνείο» στην Αμαλιάδα Ηλείας όπου φιλοτεχνεί τα έργα της και παραδίδει μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες. Εχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις με τα έργα δικά της και των μαθητών της στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ηλιδας και στο Τατάνειο Μέγαρο Αμαλιάδας. Εχει ανεβάσει πολλές παιδικές παραστάσεις με τους μαθητές της με έργα που έγραψε η ίδια που έχουν φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο πολιτισμού Δήμου Ηλιδας και Λαζαράκειο Μέγαρο .

Εχει λάβει μέρος σε καρναβαλικές παρελάσεις με χειροποίητα άρματα που κατασκεύασε αυτή και οι μαθητές από ανακυκλώσιμα υλικά. Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού στο σπίτι της Βροχίτσας, όπου παραδίδει μαθήματα εικαστικών στα παιδιά της Δομής. Φέτος ξεκίνησε η συνεργασία της με την ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ως υπεύθυνη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Επίσης παραδίδει μαθήματα εικαστικών στα ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑμεΑ Πύργου. Ανέβασε μάλιστα την πρώτη της θεατρική παράσταση με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μια παράσταση όπου έγραψε το θεατρικό και ανέλαβε κουστούμια και σκηνικά.

Τελευταία της δημιουργία είναι η ιστοσελίδα toka.gr που είναι το επίσημο site του Καλλιτεχνείου, ένα site αφιερωμένο στα παιδιά. Εκεί κάθε παιδί μπορεί να βρει παραμύθια ιστορίες τέχνης, ιστορίες γραμμένες από τα παιδιά, μπορεί να πάρει μέρος σε εικαστικούς διαγωνισμούς, αλλά και να προβάλει την προσπάθειά του συμμετέχοντας στις δράσεις του ιστοτόπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου