ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κόντρες για το ενδεχόμενο δανειοδότησης

κόντρες-για-το-ενδεχόμενο-δανειοδότη-480976

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση εν όψει της αγοράς οικοπέδου για να ανεγερθεί το Κλειστό Γυμναστήριο

Το ενδεχόμενο ο δήμος Ρήγα Φεραίου να δανειοδοτηθεί, ώστε να αγοράσει οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το Κλειστό γυμναστήριο στο Βελεστίνο, ένα έργο πνοής που αποτελούσε πάγιο αίτημα στην περιοχή, δεν βρίσκει σύμφωνη την αντιπολίτευση

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση για διερεύνηση λήψης χρηματοδότησης/δανείου από αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την αγορά ακινήτου στο Βελεστίνο, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόσκληση προγράμματος που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου.

Η αξία του ακινήτου που προτείνεται να αγοραστεί ανέρχεται σε 326.000 ευρώ.

«Ο δήμος Ρήγα Φεραίου έχει τη δυνατότητα να προβεί σε δανεισμό σύμφωνα με την Προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών”, ανέφερε ο κ. Νασίκας υπογραμμίζοντας πως «η αγορά οικοπέδου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου».

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο Χαρ. Πάσχος απάντησε πως ο δήμος δεν έχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για αγορά οικοπέδου και πρότεινε την αξιοποίηση άλλου χώρου στις εγκαταστάσεις του δημοτικού Σταδίου. Εκτίμησε επίσης το τίμημα για την αγορά του προτεινόμενου οικοπέδου είναι υπερβολικό.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος εξήγησε ότι η πρόσκληση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για αθλητικά έργα αφορούσε συντήρηση υφιστάμενων αθλητικών χώρων σε αύλειους χώρους σχολείων και με ποσό χρηματοδότησης μέχρι 50.000€, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αγοράς οικοπέδου», ως εκ τούτου δεν υπήρχε η δυνατότητα αξιοποίησης του βοηθητικού γηπέδου στο δημοτικό στάδιο, όπως προτείνει ο κ. Πάσχος.

Επικαλέστηκε επίσης εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσία σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση για κατασκευή κλειστού στο βοηθητικό γήπεδο, διότι το γήπεδο είναι εκτός Σχεδίου και έχει εξαντλήσει την δόμηση του στα ήδη υπάρχοντα κτίρια.

Η δανειοδότηση θα γίνει από ιδιωτική τράπεζα, με τον δήμο να εκτιμά ότι θα πρέπει το κονδύλι για την αγορά οικοπέδου να είναι εξασφαλισμένο όταν θα «ανοίξει» σχετική πρόσκληση για να μπορεί να «κλειδώσει» η κατασκευή του αθλητικού κέντρου.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση το οικόπεδο πρέπει να είναι εντός Σχεδίου πόλεως Βελεστίνου, επιφάνειας περίπου από 6.000 τ.μ. έως 7.000 τ.μ., για να κατασκευασθεί το Κλειστό Γυμναστήριο.

Σημειώνεται πως υπάρχει ήδη η προσφορά ιδιώτη για συγκεκριμένο οικόπεδο το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις υπηρεσίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου