ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πόρτα» στο αιολικό πάρκο Καναλίων ~ Αρνητική η γνωμοδότηση

πόρτα-στο-αιολικό-πάρκο-καναλίων-αρ-489963

Ομόφωνα κατά της εγκατάστασης το δημοτικό συμβούλιο υπό το βάρος της απόφασης των κοινοτήτων Καναλίων και Κεραμιδίου – Οι επόμενες κινήσεις

Ομόφωνα κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή των Καναλίων τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, υπό το βάρος της αρνητικής απόφασης που είχαν λάβει νωρίτερα οι κοινότητες Καναλίων και Κεραμιδίου, αφού οι κάτοικοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για τη δημιουργία αιολικού πάρκου το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδοτεί, η Ρυθμιστική Αρχή αδειοδοτεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η αρμόδια να εγκρίνει.

Το δημοτικό συμβούλιο έκλεισε την πόρτα στο αιολικό πάρκο με όλες τις παρατάξεις να δηλώνουν ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες των κατοίκων και τις υιοθετούν.

Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας ζήτησε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους για τις επόμενες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να γίνει σεβαστή η απόφαση των τοπικών κοινωνιών και η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΔΣ, Γιώργου Παπαδάμ, αποφασίστηκε η απόφαση του ΔΣ του δημοτικού συμβουλίου να αποσταλεί άμεσα στην ΡΑΕ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ανάλογα να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα με τα οποία ο δήμος θα κλιμακώσει τη διαμαρτυρία του.

Επίσης αποφασίστηκε ότι ο δήμος θα συνεχίσει τα ένδικα μέσα αναφορικά με τη διεκδίκηση της έκτασης, στην οποία έχει χωροθετηθεί να γίνει το αιολικό πάρκο.

Ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά κατά της Μονής Φλαμουρίου, που υποστηρίζει ότι η έκταση είναι δική της και μάλιστα έχει υπογράψει ήδη μισθωτήριο με την ιδιωτική εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει στο συγκεκριμένο σημείο το αιολικό πάρκο, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Για το θέμα αναμένεται άμεσα να ενημερωθούν επίσης όλοι οι τοπικοί βουλευτές από τους οποίους θα ζητηθεί να συνδράμουν τις προσπάθειες του δήμου και των δύο κοινοτήτων που αντιτίθενται, καθώς, όπως τονίζουν, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση αιολικού πάρκου με μεγάλο αριθμό ανεμογεννητριών πολύ μεγάλης ισχύος, κάτι που αν συμβεί «θα αποτελέσει ιστορικό έγκλημα καθώς η περιοχή είναι στη καρδιά του δικτύου Natura».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου