ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επί ποδός η Πολιτική Προστασία

επί-ποδός-η-πολιτική-προστασία-495115

Κόκκινος συναγερμός λόγω του καύσωνα και του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Επί ποδός έχει τεθεί η πολιτική προστασία στον δήμο Ρήγα Φεραίου, με αφορμή τον παρατεταμένο καύσωνα και τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στα σημεία που αποτελούν εστίες ανάφλεξης, ενώ παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν προκειμένου να συνδράμουν δημότες που έχουν ανάγκη.

Λόγω του παρατεταμένου καύσωνα ο δήμος αποφάσισε να διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες στα μεγάλα δημοτικά διαμερίσματα, προκειμένου να αναζητήσουν δροσιά, δημότες που δεν έχουν κλιματισμό στα σπίτια τους.

Στην κατεύθυνση αυτή ο δήμος ενημέρωσε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών θα λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των δημοτών έως την Τρίτη 3 Αυγούστου και κατά τις μεσημεριανές ώρες, στα εξής σημεία:

Στις αίθουσες ΚΑΠΗ Βελεστίνου, Στεφανοβικείου και Καναλίων και στα καταστήματα όλων των τοπικών κοινοτήτων.

Η προσέλευση των δημοτών και η παραμονή τους θα γίνεται με τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19 όπως ισχύουν.

Η πολιτική προστασία του δήμου απευθύνει επίσης συστάσεις προς τους πολίτες και τους καλεί «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών».
Εφιστά ειδικά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θεοκρασιών.

Οδηγός… για το ενδεχόμενο πυρκαγιών

Επίσης με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις, στους χώρους παραμονής και αναψυχής και να λαμβάνουμε μέτρα πυροπροστασίας και αυτοπροστασίας.
Καλεί επίσης τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να κάνουν αποψίλωση από ξηρά χόρτα των οικοπέδων και των χωραφιών τους και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο.

Συστήνει επίσης σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό να τηλεφωνούν άμεσα στο 199 (χωρίς χρέωση) δίνοντας τα στοιχεία τους και όσα περισσότερα στοιχεία για την πυρκαγιά.
Τέλος, προτρέπει τους πολίτες σε περίπτωση που διαταχθεί εκκένωση του οικισμού να υπακούσουν στις εντολές των αρχών και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου