ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ολοκληρώνεται η καταγραφή περιστατικών με νόσο Αλτσχάιμερ

ολοκληρώνεται-η-καταγραφή-περιστατι-505184

Στο πλαίσιο προγράμματος προαγωγής της ψυχικής υγείας

Με την καταγραφή των περιστατικών σε δημότες που έχουν προσβληθεί από άνοια ή Αλτσχάιμερ «εγκαινιάζουν» ουσιαστικά οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου την επικείμενη λειτουργία νέας δομής που έχει στόχο να στηρίζει τους πολίτες σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η συγκεκριμένη δομή αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. Θα ενταχθεί στο πλέγμα των κοινωνικών υπηρεσιών που διαθέτει ο Δήμος, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το ΚΕΠ Υγείας και θα λειτουργεί συμπληρωματικά, με απώτερο σκ0πό να διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους.

Στην δομή θα γίνεται καταγραφή των ωφελούμενων, με στόχο τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού, της δυσκολίας πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, της έλλειψης ενημέρωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και των διαδικασιών πρόσβασης σε αυτές.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, ώστε να εξαλειφτούν προκαταλήψεις και στερεότυπα που υπάρχουν εξαιτίας ελλιπούς ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας, που αφορούν στην άνοια – Αλτσχάιμερ και όχι μόνο.

Στην ομάδα «κρούσης» της νέας δομής συμμετέχουν επιστήμονες με διάφορες ειδικότητες, όπως Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγος, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγος, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργός.

Οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 09:00 – 13:00, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου στα τηλέφωνα 2425023794 και 2421031227.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου