ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eπιασαν δουλειά οι εποχικοί πυροσβέστες

eπιασαν-δουλειά-οι-εποχικοί-πυροσβέστ-505194

Επιασαν δουλειά οι 18 εποχικοί πυροσβέστες, που προσλήφθηκαν με ειδικότητα ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών μηνών, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Για την πρόσληψη των ατόμων για την αντιπυρική περίοδο υπάρχει πρόβλεψη για κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ, που απασχολείται στην πυρασφάλεια, στις δημοτικές κατασκηνώσεις και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, με συμβάσεις εργασίας που δεν μπορούν να υπερβούν σε διάρκεια τους τρεις μήνες.

Οι προσληφθέντες απασχολούνται για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και αλσυλλίων-δασών, την αποψίλωση ξηρών χόρτων και τον καθαρισμό για πυροπροστασία, στη διάρκεια της θερινής περιόδου σε όλες τις δημοτικές Ενότητες, για την αποφυγή πυρκαγιών, καθώς το υπάρχον προσωπικό του δήμου δεν επαρκεί.

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπάρχει πίστωση «Τακτικές αποδοχές έκτακτου προσωπικού κάλυψης δράσεων πυροπροστασίας», συνολικού ύψους 43.500 ευρώ, καθώς και πίστωση 10.650 ευρώ για την κάλυψη των εργοδοτικών τους εισφορών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου