ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόσληψη γυμναστών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

πρόσληψη-γυμναστών-στο-δήμο-ρήγα-φερα-355620

Στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος «Άθληση για Όλους»

Στην πρόσληψη τουλάχιστον τεσσάρων γυμναστών, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος «Άθληση για Όλους», θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας έχουν εγκριθεί 21 τμήματα γα το Δήμο Ρήγα Φεραίου που αφορούν τα παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες και τις γυναίκες.

Στην αρχή θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων των τεσσάρων γυμναστών, ενώ μετά από δέκα περίπου ημέρες που θα είναι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι στο τέλος του μήνα να έχει αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν εγκριθεί 21 τμήματα από το πρόγραμμα του άλλοτε μαζικού αθλητισμού το οποίο πλέον μετονομάστηκε σε πρόγραμμα «Άθληση για Όλους».

Συνολικά κάθε εβδομάδα θα υλοποιούνται 63 ώρες αθλητικών προγραμμάτων, αφού για κάθε πρόγραμμα αντιστοιχούν τρεις ώρες εβδομαδιαίως, ενώ γίνεται προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαίτσου τόνισε πως «Ξεκινούμε τις διαδικασίες για την πρόσληψη τεσσάρων γυμναστών μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Άθλησης για Όλους. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το ζήτημα, ώστε να αρχίσει η λειτουργία των τμημάτων. Δίνουμε προτεραιότητα ως Δήμος στην αξιοποίηση του προγράμματος, γιατί μέσω της άσκησης επιτυγχάνεται η ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου καθώς και η ενίσχυση της σωματικής υγείας. Η πρώτη φάση λειτουργίας των τμημάτων θα είναι για έξι μήνες».

Από το Δήμο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, προκειμένου οι κάτοικοι να ενημερωθούν για τα τμήματα άθλησης τα οποία θα λειτουργήσουν.

Επίσης στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που εντάσσεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αξιολόγησης της πρότασης που έχει υποβάλλει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για τη βιοκλιματική ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων. Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει την βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζόδρομου του Βελεστίνου.

Επίσης με στελέχη του αρμόδιου φορέα συναντήθηκε χθες η Δήμαρχος στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης για την «πράσινη στέγη» στην ταράτσα του Δημοτικού Μεγάρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου