ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πονοκέφαλος» για την περιοχή οι ανεμβολίαστοι

πονοκέφαλος-για-την-περιοχή-οι-ανεμ-515875

Επιχείρηση να πειστούν περισσότεροι πολίτες για «τσίμπημα» – Σε Κανάλια και Κεραμίδι η κινητή μονάδα για τους πρώτους 65 εμβολιασμούς

Με εμφανή στόχο την αύξηση του εμβολιαστικού ποσοστού στον δήμο Ρήγα Φεραίου, που θα συμβάλλει στην επιδιωκόμενη εξασφάλιση της ανοσίας στην περιοχή, αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Ιουλίου, η δράση της κινητής μονάδας εμβολιασμών στην περιοχή.

Αρχής γενομένης από το Κεραμίδι και τα Κανάλια, αρχίζει η εμβολιαστική εκστρατεία στα δημοτικά διαμερίσματα που παρουσιάζουν πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται «επίθεση» από τον κορονοϊό.

Η κινητή μονάδα θα σταθμεύσει στις 9 το πρωί στην πλατεία Κεραμιδίου, ενώ στις 11.30 θα μεταβεί στη Κανάλια, όπου θα εμβολιαστούν κάτοικοι του χωριού και της Κερασιάς. Μέχρι στιγμής συνολικά έχουν προγραμματιστεί 65 εμβολιασμοί, όλοι με το εμβόλιο της Pfizer.

«Σκοπός μας είναι να εμβολιαστούν άτομα τα οποία λόγω πρόσβασης δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η συντονίστρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Αντωνία Χασιώτη.

«Πρέπει οι συνδημότες μας να κατανοήσουν ότι μοναδικός τρόπος αναχαίτισης της αστραπιαίας διασποράς του ιού είναι η αυστηρή τήρηση των προστατευτικών μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, αλλά κυρίως η επιτάχυνση του εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες. Για αυτό και τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάνουμε ιδιαίτερη έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν άμεσα, επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στις οικογένειές τους», πρόσθεσε η ίδια.

Μετά το Κεραμίδι, τα Κανάλια και την Κερασιά, το βάρος της ενημέρωσης αναμένεται να ριχθεί στα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην δήμου Κάρλας, δηλαδή το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο, ενώ θα ακολουθήσει εκστρατεία εμβολιασμού στις περιοχές Αερινό, Χλόη, Αγ. Δημήτριος, Περίβλεπτο, Μικρό Περιβολάκι, Ελευθεροχώρι, Αγ. Γεώργιος.

« Πρέπει όλοι να θωρακιστούμε. Ο ιός δεν αστειεύεται και όπου βρίσκει ευκαιρία προκαλεί προβλήματα», πρόσθεσε η κ. Χασιώτη.

Οσοι πάντως επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους εμβολιασμούς στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου 2425023794, από 8:00 πμ. έως 14.00. Θα πρέπει να γνωρίζουν απαραίτητα πως για να κλειστεί το ραντεβού χρειάζεται ο ΑΜΚΑ του κάθε ασφαλισμένου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου