ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καταφτάνει κινητή μονάδα εμβολιασμού

καταφτάνει-κινητή-μονάδα-εμβολιασμο-523988

Εκκληση στους κατοίκους του Δήμου να «τσιμπηθούν» – Προβληματισμός για τις συρροές κρουσμάτων σε εκδηλώσεις, που «θρέφουν» τον συνωστισμό

Εκκληση στους δημότες Ρήγα Φεραίου και ειδικότερα σε εκείνους που διαμένουν σε μικρά χωριά να εμβολιαστούν άμεσα απευθύνει η υπεύθυνη κοινωνικών υπηρεσιών Αντωνία Χασιώτη, μετά τις τελευταίες συρροές κρουσμάτων στα δημοτικά διαμερίσματα Κερασιά, Κανάλια και Στεφανοβίκειο, που εκτίναξαν τους επιδημιολογικούς δείκτες της πανδημίας.

Στα συγκεκριμένα χωριά αλλά και γενικότερα στον δήμο Ρήγα Φεραίου τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που οι πολίτες είναι «ευάλωτοι» στον κορονοϊό.

Τα τελευταία ωστόσο κρούσματα έχουν θορυβήσει τον κόσμο. Σύμφωνα με την κ. Χασιώτη τις τελευταίες μέρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δήλωσαν συμμετοχή για τον εμβολιασμό τους 45 κάτοικοι των χωριών Κανάλια, Κερασιά, Κεραμίδι, Κοκκίνα, Ελευθεροχώρι και Περίβλεπτο. Ο εμβολιασμός θα είναι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer δύο δόσεων.

«Πρέπει να επιδεικνύουμε υπευθυνότητα προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό που παραμονεύει σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση ή σε οποιαδήποτε δραστηριότητά μας», πρόσθεσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η επικεφαλής των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κ. Χασιώτη κάλεσε επίσης όσους νοσούν να τηρούν με υπευθυνότητα την καραντίνα και να ακολουθούν τις οδηγίες των ιατρών τους.

«Δεν στοχοποιούμε όσους νοσούν, αλλά με υπευθυνότητα και σύνεση προσπαθούμε για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού για να είμαστε σωματικά και ψυχικά υγιείς», καταλήγει η ίδια.

Τα τελευταία rapid tests

Σημειώνεται πως στο Βελεστίνο την περασμένη Παρασκευή έγιναν 30 rapid τεστ και ήταν όλα αρνητικά. Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, στην Κερασιά, πραγματοποιήθηκαν 35 rapid test και βρέθηκε ένα θετικό.

Μεθαύριο Τρίτη 13 Ιουλίου θα γίνουν από τον ΕΟΔΥ τεστ covid στο Στεφανοβίκειο από τις 9 έως τις 11 το πρωί, μπροστά από τα γραφεία της τοπικής κοινότητας, ενώ θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος στα Κανάλια, στην πλατεία του χωριού, από τις 11.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι.

Ο δήμος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να προσέλθουν για την έγκαιρη διάγνωση και την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου.

Τέλος, διαβεβαιώνει πως είναι σε καθημερινή επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, τους γενικούς ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων Στεφανοβικείου και Καναλίων, καθώς επίσης και τον ΕΟΔΥ, ώστε να υπάρχει ασφαλή εικόνα των νέων κρουσμάτων που προκύπτουν στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου