ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Αγκαλιά» για ένα νήπιο στο Κεραμίδι

αγκαλιά-για-ένα-νήπιο-στο-κεραμίδι-544890

Εξασφαλίστηκε νηπιαγωγός για το νέο σχολικό έτος και η οικογένεια δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει! –Αγώνας για να διατηρούνται «ζωντανά» τα σχολεία στην περιφέρεια

«Αγκαλιά», προκειμένου αγοράκι ηλικίας μόλις πέντε ετών να μπορεί να πάει από το νέο σχολικό έτος στο νηπιαγωγείο, χωρίς η οικογένειά του να χρειαστεί να μετακομίσει σε άλλο μέρος, άνοιξε χάρη στην κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας Κεραμιδίου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Εξασφαλίστηκε νηπιαγωγός για το νηπιαγωγείο Κεραμιδίου, το οποίο θα λειτουργεί με έναν μόνο μαθητή από το νέο σχολικό έτος, καταδεικνύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για να διατηρούνται «ζωντανά» τα σχολεία στην περιφέρεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τετραμελής οικογένεια, που κατάγεται και ζει στο Κεραμίδι, βρέθηκε σε αδιέξοδο τις προηγούμενες ημέρες. Το μεγαλύτερο παιδί τους πηγαίνει στο δημοτικό της περιοχής, όπου φοιτούν μόλις πέντε παιδάκια, ωστόσο το μικρότερο από το νέο σχολικό έτος θα πρέπει να πάει στο νηπιαγωγείο, το οποίο όμως δεν λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό εξαιτίας της έλλειψης μαθητών.

Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εγγράψουν το παιδί τους στο νηπιαγωγείο Καναλίων και καθημερινά ο μικρούλης, ηλικίας μόλις πέντε ετών, θα πρέπει να διανύει απόσταση χιλιομέτρων για να πάει σχολείο, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και σε δύσκολες, τον χειμώνα, καιρικές συνθήκες.

Η οικογένεια του μικρού δεν σκέφθηκε καν ότι θα αφήσει το παιδί της να κάνει καθημερινά το δρομολόγιο από το Κεραμίδι στα Κανάλια, σε τόσο μικρή ηλικία. Σκέφτονταν ότι θα έπρεπε να μετακομίσουν.

Αγκάθι αποτελούσε το οικονομικό. Στο Κεραμίδι η οικογένεια έχει το σπίτι της και τη ζωή της. Η μητέρα εργάζεται περιστασιακά και ο πατέρας, ανειδίκευτος εργάτης, δύσκολα θα μπορούσε να βρει καλά αμειβόμενη εργασία.

Απευθύνθηκαν στην τοπική σύμβουλο Κεραμιδίου, Ντίνα Βλασταρίδου, η οποία αμέσως ενημέρωσε τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα και με ενέργειές του ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο διευθυντής Γιώργος Πολύζος και η προσωπική γραμματέας του Αθηνά Κοντομήτρου κίνησαν όλες τις διαδικασίες.

Ο κ. Πολύζος απηύθυνε αίτημα στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γιώργο Δοδοντσάκη, προκειμένου να εγκριθεί θέση νηπιαγωγού και χθες η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε ότι το νηπιαγωγείο θα λειτουργεί ξανά μετά από τρία χρόνια που βρίσκεται σε… λήθαργο, έστω κι αν το μαθητικό δυναμικό του περιορίζεται σε ένα μόνο παιδάκι.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι που το σχολείο μας θα λειτουργήσει έστω και για έναν μικρό κάτοικο. Η οικογένεια επέλεξε να παραμείνει στο χωριό και θα πρέπει να εξασφαλίσει την παιδεία για τα παιδιά της», σχολίασε η κ. Βλασταρίδου, απευθύνοντας ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα για την άμεση ενεργοποίησή του, προς τον διευθυντή Π.Ε. Γιώργο Πολύζο και την ιδιαιτέρα γραμματέα του Αθηνά Κοντομήτρου που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα και βρήκαν λύση.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δίνει αγώνα για να κρατήσει «ζωντανά» τα σχολεία στην περιφέρεια, τα οποία φυλλορροούν εξαιτίας της ερημοποίησης των χωριών και της υπογεννητικότητας. Αντίστοιχα προβλήματα με σχολικές μονάδες με ελάχιστους ή και καθόλου μαθητές υπάρχουν στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, στη Βρύναινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου