ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιτυχής η πρώτη δοκιμή στη γεώτρηση Κεραμιδίου

επιτυχής-η-πρώτη-δοκιμή-στη-γεώτρηση-κ-547939

Εξασφαλίζονται επιπλέον ποσότητες νερού για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής

Επιπλέον ποσότητες νερού για τη δημοτική ενότητα Κεραμιδίου και τον οικισμό Καμάρι με την αξιοποίηση της νέας γεώτρησης στη θέση Καλογερικό.

Οι δοκιμές που έγιναν από συνεργεία της ΔΕΥΑΡΦ στη συγκεκριμένη εφεδρική γεώτρηση έδειξαν ότι ο δήμος μπορεί να ελπίζει πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα λειψανδρίας στην περιοχή.

Σημειώνεται πως στο Κεραμίδι παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, το οποίο ολοκληρώνεται άμεσα.

Ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης της εφεδρικής γεώτρησης είναι 79.963,20 ευρώ. Τη μελέτη που υλοποιήθηκε συνέταξε η ΔΕΥΑΡΦ. Η συγκεκριμένη γεώτρηση στη θέση Καλογερικό έχει επάρκεια ποσότητας και ποιότητας νερού τόσο για τον οικισμό του Κεραμιδίου, όσο και για τον οικισμό Καμαρίου και θα μπορεί να αντικαταστήσει την υφιστάμενη εν λειτουργία γεώτρηση που παρουσιάζει προβλήματα.

Για τη λειτουργία απαιτήθηκε συμπλήρωση δικτύου ύδρευσης για την σύνδεση της με το Κεραμίδι και το Καμάρι συνολικού μήκους 3.000 μ., με αγωγούς από ΡΕ τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση Καλογερικό έγινε παλαιά από την πρώην Κοινότητα Κεραμιδίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου