ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eκδήλωση για τη γιορτή του πατέρα

eκδήλωση-για-τη-γιορτή-του-πατέρα-555869

Με ξεχωριστή δράση, που έχει στόχο την προληπτική εξέταση παιδιών από 0-14 χρόνων από ειδικούς ιατρούς (παιδίατρο, οδοντίατρο, παιδοχειρουργό, ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο, διατροφολόγο), οι κοινωνικές δομές του δήμου θα τιμήσουν τη φετινή γιορτή του πατέρα, που τιμάται στις 20 Ιουνίου.

Σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Μικροί και μεγάλοι τιμούν τον πατέρα και τον πατρικό δεσμό, προσφέροντας δώρα ή ευχές σε μπαμπάδες, παππούδες και κάθε πατρική φιγούρα που τους εμπνέει.

Ο δήμος θα τη γιορτάσει την Τετάρτη 23 Ιουνίου στο Βελεστίνο. Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και εθελοντές ιδιώτες ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Ειδικότερα προγραμματίζονται προληπτικοί έλεγχοι για τα παιδιά 0-14 ετών, από τις 10.00π.μ.-12.30μ. με τη συνδρομή των ειδικών (Λάμπρη Μαρία, παιδίατρο, Ζωγράφου Θάλεια, οδοντίατρο, Ρουπακιά Στέλιο, παιδοχειρουργό, Καλαμπακιώτη Ραφαηλία, διατροφολόγο) και από 18.00 – 20.00 ( Τσαντάκη Ειρήνη, παιδίατρο , Λιμνίδη Χάρη,οφθαλμίατρο, Αποστολίνα Στέργιο, ενδοκρινολόγο, Μπαζούκη Ελένη, διατροφολόγο).

«Οι κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών αποδεικνύουν πως οι μπαμπάδες αλλάζουν διαρκώς τον τρόπο που επικοινωνούν και σχετίζονται με τα παιδιά τους.

Ο νέος πατέρας αναλαμβάνει τις ευθύνες της γονεϊκότητας και δημιουργεί μια στοργική σχέση με το παιδί του.

Ως κοινωνία έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε το ρόλο του πατέρα και να προβάλουμε αυτόν τον υπέροχο ρόλο του γονιού πατέρα .

H γιορτή του πατέρα είναι κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου», σημειώνουν οι κοινωνικές δομές σε σχετική ανακοίνωση και προτρέπουν τους δημότες να συμμετέχουν στη δράση.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο των κοινωνικών δομών 2425023794.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου