Οδηγίες της Πυροσβεστικής στους αγρότες του Δήμου Ρ. Φεραίου για αποφυγή πυρκαγιών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-04, 21:17:29
Οδηγίες της Πυροσβεστικής στους αγρότες του Δήμου Ρ. Φεραίου για αποφυγή πυρκαγιών

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Βόλου καλούνται οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου να τηρήσουν τους παρακάτω κανόνες προκειμένου να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους από πυρκαγιές:

  • Πριν και κατά την διάρκεια του θερισμού πρέπει να υπάρχει σε ετοιμότητα ένας γεωργικός ελκυστήρας με άροτρο ή με ψεκαστικό (γεμάτο με νερό) και με ακροφύσιο  συνδεδεμένο .
  • Καθαρίζουμε τα πρανή και δημιουργούμε ζώνες σε συνορεύοντα ακαλλιέργητα κτήματα ή οικόπεδα καθώς και περιμετρικά των στύλων της Δ.Ε.Η.
  • Πριν τον θερισμό ζητούμε από τον Θεριστή να μας δείξει τους Πυροσβεστήρες που οφείλει να έχει στην Θεριζοαλωνιστική μηχανή του και στα φορτηγά του.  
  • Δεν καπνίζουμε κατά τη διάρκεια του θερισμού και μόλις τελειώσει ο θερισμός δημιουργούμε μία ζώνη με ελκυστήρα περιμετρικά του κτήματος το οποίο θερίστηκε.
  • Αποφεύγουμε πάσης φύσεως καλλιεργητικές φροντίδες που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες ειδικά με αέρα και ζέστη (π.χ καταστροφέας) και σε περίπτωση πυρκαγιάς ειδοποιούμε άμεσα την πυροσβεστική και παραμένουμε στο σημείο για να καθοδηγήσουμε τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=