ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απάντηση στις καταγγελίες για τον εντοπισμό αρσενικού στο νερό μονάδας Αεροπορίας Στρατού

απάντηση-στις-καταγγελίες-για-τον-εντ-360396
Στην ανακοίνωση το ΓΕΣ αναφέρει ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του προσωπικού.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:
Η ύπαρξη του χημικού στοιχείου Αρσενικού στο νερό που παρέχεται από το δίκτυο ύδρευσης του Στρατοπέδου, στο οποίο εδρεύει το Στρατηγείο και οι Μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, έχει διαπιστωθεί τα τέσσερα τελευταία και πλέον χρόνια, από τους προβλεπόμενους προληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται από την υπηρεσία, σε όλες τις εγκαταστάσεις στρατωνισμού του Στρατού Ξηράς.
Οι Διοικήσεις του Σχηματισμού προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλεια του προσωπικού, έχουν λάβει αυτήν την τετραετία τα παρακάτω μέτρα:
Στο προσωπικό χορηγείται εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες πόσης.
Ρυμουλκούμενες υδροφόρες παρέχουν το νερό για την κάλυψη των αναγκών της παρασκευής του συσσιτίου, το οποίο προμηθεύονται από ελεγμένα σημεία υδροληψίας παρακείμενης Κωμόπολης (Ριζόμυλος).
Από τον Νοέμβριο του 2011 έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προμήθειας φίλτρων σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Με την τοποθέτηση των φίλτρων, το νερό του δικτύου του Στρατοπέδου, θα είναι κατάλληλο για την κάλυψη των αναγκών της ατομικής υγιεινής, της καθαριότητας των σκευών παρασκευής, παράθεσης και κατανάλωσης του συσσιτίου και της καθαριότητας των εγκαταστάσεων. Μέχρι την εγκατάσταση των νέων φίλτρων, το δίκτυο τροφοδοτείται με νερό από δεξαμενές, οι οποίες γεμίζουν με υδροφόρα οχήματα από ασφαλές σημείο υδροληψίας.
Σε όλες τις βρύσες του δικτύου έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις, που προειδοποιούν το προσωπικό για την μη καταλληλότητα του νερού για πόση.
Σε κάθε περίπτωση η ποιότητα του νερού που παρέχεται από το δίκτυο του Στρατοπέδου για γενική χρήση, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του μόνιμου και στρατευμένου προσωπικού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου