ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με επιτυχία ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι «Επαναστατικές Διαδρομές 2021»

με-επιτυχία-ξεκίνησαν-το-σαββατοκύρι-573221

Μεγάλης ανταπόκρισης έτυχαν οι «Επαναστατικές Διαδρομές 2021» που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Βελεστίνο και τις Μηλιές για απόδοση φόρου τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Πάνω από 50 μοτοσικλέτες από τον Βόλο αλλά και την Αλεξανδρούπολη, το Μεσολόγγι και το Λεωνίδιο περιηγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία και έκαναν μοτοπορείες.

Πρώτος σταθμός της πρωτοβουλίας ήταν το Σάββατο το Βελεστίνο, όπου οι μοτοσικλετιστές φιλοξενήθηκαν από τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου. Οι μοτοσικλετιστές ξεναγήθηκαν στην Υπέρεια Κρήνη, το σπίτι του Ρήγα Βελεστινλή και τον εκθεσιακό χώρο του εθνομάρτυρα και πρόδρομου της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι Λέσχες ενημερώθηκαν για την ιστορία του συγγραφέα, πολιτικού, στοχαστή και επαναστάτη από τον ιστορικό της ιατρικής και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών –Βελεστίνου- Ρήγα Δημήτρη Καραμπερόπουλο.

Την εκδήλωση στα προπύλαια του δημοτικού σταδίου Βελεστίνου άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο για τον δήμο Ρήγα Φεραίου και την αναγεννημένη λίμνη Κάρλα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου, Αθανάσιος Μόρας.

Το μέλος της ΜΟΤΟΛΕΒ Θωμάς Κακαδιάρης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη φιλοξενία και τη συνεργασία των τοπικών φορέων, αλλά και από την ανταπόκριση που υπήρξε στην πρωτοβουλία.

Oπως, επισήμανε στις «Επαναστατικές Διαδρομές 2021» συμμετείχαν πάνω από 42 μοτοσικλετιστές από άλλες πόλεις. Επόμενος σταθμός τους χθες Κυριακή ήταν οι Μηλιές, ο τόπος καταγωγής του Aνθιμου Γαζή, Eλληνα κληρικού, συγγραφέα, χαρτογράφου, από τους σημαντικότερους διαφωτιστές, που κήρυξε την Επανάσταση στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία.

Οι Λέσχες επισκέφτηκαν τον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ήταν η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Ρήγα Βελεστινλή και Aνθιμο Γαζή.

Ο κ. Κακαδιάρης λέει ότι οι Επαναστατικές Διαδρομές θα συνεχιστούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο Λεωνίδιο και στις 4 και 5 Ιουλίου στο Μεσολόγγι.

«Θα επισκεφθούμε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με τη σημαντικότερη πορεία αλλά και των Βαλκανίων», προσθέτει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου