Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-30, 11:39:37
Η πολιτική προστασία του δήμου είναι σε ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου
Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

Επί ποδός το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του δήμου- Σημαντική η συμβολή των εθελοντών

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πολιτική προστασία του δήμου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, έχοντας καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Από πλευράς δήμου έχουν δρομολογηθεί μία σειρά από εργασίες, όπως καθαρισμός χαντακιών, κοπή χόρτων της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμός των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και ακινήτων τα οποία εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.

Επίσης σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Παλληκάρη ο δήμος προβαίνει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την εύκολη πρόσβαση οχημάτων, όπως των πυροσβεστικών, και έχει ελέγξει τους πυροσβεστικούς κρουνούς όλων των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

Σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιάς ο δήμος έχει στη διάθεση του εξειδικευμένο προσωπικό (μηχανικούς, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους), από πλευράς μηχανημάτων δύο ισοπεδωτές γαιών, 3 σκαπτικά μηχανήματα, 2 φορτηγά, 1 βυτιοφόρο, μία τροχήλατη ηλεκτρογεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και εάν παρουσιαστεί ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιήσει και ιδιοκτήτες μηχανημάτων με τους οποίους έχει μνημόνιο συνεργασίας για έκτακτες φυσικές καταστροφές.

Παράλληλα σύντομα θα εκδοθεί ο δεκάλογος της προστασίας του πολίτη κατά την αντιπυρική περίοδο προς ενημέρωση όλων των δημοτών μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, με συστάσεις ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών, μπαζών, κλαδεμάτων σε ανεξέλεγκτα σημεία του δήμου, όπως επίσης ότι απαγορεύεται η καύση καλαμιών και υπολειμμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου έως 31-10-2021.

Επιπλέον, η πυροσβεστική υπηρεσία σε επίπεδο δήμου Ρήγα Φεραίου, διαθέτει πεζοπόρο τμήμα και νέο μηχανοκίνητο τμήμα το οποίο συνδέεται με την 1η ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα, υπάρχει η συνδρομή από το 304 και 307 ΠΕΒ που προβλέπεται σε περίπτωση ανάγκης να διαθέσουν άτομα, οχήματα και ελικόπτερα σύμφωνα με το σχέδιο «Ξενοκράτης», παράλληλα με το δασαρχείο που επίσης διαθέτει εποχικό προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=