ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Επαναστατικές διαδρομές» με φόντο τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

επαναστατικές-διαδρομές-με-φόντο-τ-576890

Συνολικά 50 μοτοσικλετιστές από όλη την Ελλάδα θα επισκεφτούν αύριο Σάββατο το Βελεστίνο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Εθνεγέρτη της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Βελεστινλή, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Ρήγα Φεραίου με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και της Μοτοσικλετιστής Λέσχης Βόλου.

Οι μοτοσικλετιστές προέρχονται από Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Λεωνίδιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Βελεστίνο για να τιμήσουν τον Ρήγα Βελεστινλή, θα ξεναγηθούν στην Υπέρεια Κρήνη, το «Σπίτι του Ρήγα» και το Εκθεσιακό Κέντρο «Ρήγας Βελεστινλής».

Στις 20:00 στα προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλία του δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου, ιστορικού της ιατρικής, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, με τίτλο: «Ο Ρήγας Βελεστινλής έσπειρε το σπόρο της Ελευθερίας στους Έλληνες…».

Παράλληλα, θα προβληθεί βίντεο για τον Δήμο, την αναγεννημένη λίμνη Κάρλα και θα ψαλεί ο Θούριος και ο Εθνικός Ύμνος από την Μουσική Σχολή.

Η συνάντηση των ελλήνων μοτοσικλετιστών είναι η πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Επαναστατικές Διαδρομές 2021», η οποία δημιουργήθηκε από τις παραπάνω Λέσχες της Ελλάδας και την Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού από την Κύπρο, για να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821 και οι αγώνες των Ελλήνων, πριν και μετά απ’ αυτήν, για την ελευθερία.

Την Κυριακή 30 Μαΐου, οι μοτοσικλετιστές θα εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών. Εκεί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί αρτοκλασία.

Σημειώνεται πως ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών υπήρξε το σημείο αναφοράς για την Επανάσταση στο Πήλιο και τον πρωτεργάτη της Άνθιμο Γαζή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου