Σύλλογος Γυναικών ιδρύεται στο Ριζόμυλο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-24, 21:39:06
Σύλλογος Γυναικών ιδρύεται στο Ριζόμυλο

Με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής θα έχει κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα

Σύλλογος Γυναικών ιδρύεται στο Ριζόμυλο με στόχο την κοινωνική και πολιτιστική παρέμβαση στα τοπικά δρώμενα καθώς και την αναζήτηση νέων διεξόδων για κοινωνικό ρόλο στο γυναικείο πληθυσμό της περιοχής.

Χθες τα μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου της γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για την ίδρυση του συλλόγου αναφέροντας τους στόχους της όλης πρωτοβουλίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τη Δήμαρχο να εκφράζει τη διάθεση του Δήμου για ολόθερμη στήριξη του εγχειρήματος των γυναικών.

«Στην περίοδο κρίσης που ζούμε, είναι όντως ελπιδοφόρο αλλά και ιδιαίτερα δημιουργικό που οι γυναίκες μιας περιοχής οργανώνονται, συντονίζονται και δραστηριοποιούνται μέσω ενός συλλόγου ο οποίος θα έχει πολύπλευρο ρόλο τόσο σε κοινωνικά όσο και σε πολιτιστικά ζητήματα. Παράλληλα ο σύλλογος αποτελεί και μια αφορμή για όλο και πιο έντονη ενασχόληση με τα ζητήματα του τόπου» τόνισε η κ. Λαΐτσου.

Οι γυναίκες του συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ζεστό και φιλικό κλίμα που συνάντησαν από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους.

Μάλιστα ένα κεντρικό τους αίτημα ήταν ο Δήμος να συνδράμει για να παραχωρηθεί ένας χώρος στέγασης στο σύλλογο Γυναικών.

Η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως το αίτημα θα ικανοποιηθεί και θα εξεταστούν διάφορες περιπτώσεις για τη στέγαση του συλλόγου, ενώ η τελική απόφαση θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο».

Η οικονομική επιτροπή

Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης για το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ που αφορά τα πράσινα δώματα στα δημόσια κτίρια, πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί η στέγη του Δημαρχείου στο Βελεστίνο μέσα από την ανάπτυξη πρασίνου.

Επίσης εγκρίθηκε η εκπόνηση εργασιών στο Δημοτικό σχολείο Ριζομύλου. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=