ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεά στην Πυροσβεστική Βελεστίνου

δωρεά-στην-πυροσβεστική-βελεστίνου-583814

Εκφραση ευγνωμοσύνης από τη Δημοτική Αρχή για τη συνολική προσφορά της Υπηρεσίας στους δημότες

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βελεστίνου για τη συνολική προσφορά της στους δημότες και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ευχαρίστησε εμπράκτως η Δημοτική Αρχή, προσφέροντας 80 ζεύγη γαντιών για τους πυροσβέστες. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βελεστίνου σε όλους τους τομείς που εμπλέκεται η Υπηρεσία, όπως φωτιές, πλημμυρικά φαινόμενα, χιόνια, απεγκλωβισμοί και μεταφορά ανθρώπων και διάσωση ζώων στις θεομηνίες που έχουν προκύψει, κοπή επικίνδυνων δέντρων σε όλη την επικράτεια του Δήμου, διάσωση ανθρώπων στον ορεινό όγκο των περιοχών Κεραμιδίου, Βενέτου, Καναλίων και Κερασιάς, όπου υπήρξαν αρκετά περιστατικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους και μετά από αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας 80 ζεύγη ειδικών γαντιών αξίας 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο οποίος ευχαρίστησε από την πλευρά του για τη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα πυρανίχνευσης μέσω του Leader που υλοποίησε για την άμεση ανίχνευση και καταστολή φωτιάς.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδάμ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε καλή συνεργασία.

Παίρνοντας τον λόγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Γεώργιος Βλόντζος ευχαρίστησε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη δωρεά, καθώς και για τη συνεργασία των τελευταίων έξι ετών.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου Κώστας Τσίκας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Δήμο και τόνισε ότι «μπαίνουμε σε νέα αντιπυρική περίοδο και θα πρέπει λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν και της μεγάλης βλάστησης να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης, πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παπαδάμ, διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Μαγνησίας, πύραρχος, Γεώργιος Βλόντζος, διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου, αντιπύραρχος, Κώστας Τσίκας, ανθυποπυραγός, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών και μέλη του σωματείου Πυροσβεστών της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου