ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ναι» στην ίδρυση πρότυπου ΕΠΑΛ στο Βελεστίνο

ναι-στην-ίδρυση-πρότυπου-επαλ-στο-βε-590462

Από το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου – Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων

Εγκρίνει την ίδρυση πρότυπου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Βελεστίνου το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, με την προϋπόθεση να μην προκύπτει δαπάνη σε βάρος του δήμου.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία την περασμένη Παρασκευή που το συμβούλιο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σε εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία.

Υπόψη του Σώματος τέθηκε έγγραφο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το οποίο η τελευταία γνωστοποιεί στο Σώμα ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η ίδρυση προτύπου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Βελεστίνο, στο οποίο κατά το σχολικό έτος 2021-2022 θα λειτουργήσει Α’ Τάξη ΕΠΑΛ και σταδιακά θα απορροφήσει σε βάθος τριετίας το υπάρχον ΕΠΑΛ.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σημειώνει ότι οι νέες διαδικασίες και μέθοδοι, τα σύγχρονα πρότυπα ποιότητας, οι αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών, όλων των κλάδων στο Κέντρο Επιμόρφωσης, που θα δημιουργηθεί εντός των πρότυπων ΕΠΑΛ, ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις, θα φέρει συντονισμένα την επόμενη μέρα στα ΕΠΑ.Λ.

«Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, παρακαλούμε πολύ ύστερα από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου να μας γνωστοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν τη θετική απόφασή του για την ίδρυση προτύπου ΕΠΑΛ Βελεστίνου, από τη λειτουργία του οποίου δεν θα προκύπτει καμία επιπλέον δαπάνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε με αποκλειστικό θέμα αυτό. Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση και ανέφερε ότι είναι κυρίως σχολικό θέμα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος, είπε ότι συμφωνεί με την πρόταση για την ίδρυση πρότυπου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απόστολος Παπαϊωάννου διαφοροποιήθηκε.

«Ο νόμος ψηφίσθηκε με 158 θετικές ψήφους, έναντι 124 αρνητικών. Δεν ρωτήθηκαν οι εκπαιδευτικοί. Το έγγραφο της Δευτεροβάθμιας ζητάει τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προτεινόμενη ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑ.Λ., γίνεται για να μπουν χορηγοί στα σχολεία», σημείωσε και αφού αναφέρθηκε σε θέματα αξιολόγησης των μαθητών, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μην το ψηφίσει. Η απόφαση έγκρισης της πρότασης ελήφθη κατά πλειοψηφία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου