ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αυξημένη κίνηση στην ΠΑΘΕ, με την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις

αυξημένη-κίνηση-στην-παθε-με-την-άρση-τ-593571

Ενημερωμένοι και εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα πιστοποιητικά οι πολίτες

Αυξημένη ήταν και χθες η κίνηση στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης μετά το άνοιγμα των διανομαρχιακών μετακινήσεων, ενώ στο λιμάνι του Βόλου δεν φάνηκε αισθητή αλλαγή, κάτι που ίσως αναμένεται από τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι πολίτες ήταν όλοι ενημερωμένοι για τα νέα μέτρα και δεν παρουσιάστηκαν πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Πλέον η πληρότητα στα πλοία της γραμμής για εκτέλεση δρομολογίων στις Σποράδες μπορεί να φθάνει, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στο 80%. Οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Οι λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου διαπίστωσαν με ικανοποίηση ότι οι ταξιδιώτες ήταν εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα έγγραφα.

Λιμενικοί σχολίασαν ότι το Σαββατοκύριακο περιμένουν να φανεί η διαφορά στην κίνηση και βέβαια μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Αντίθετα, στην ΠΑΘΕ φάνηκε αισθητή διαφορά. Υπήρχε κίνηση και από αλλοδαπούς και από Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, η πλειοψηφία των αλλοδαπών ήταν Σέρβοι, Ρουμάνοι και λίγοι Ισραηλινοί. Υπήρχε κίνηση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί επεδείκνυαν στους ελέγχους των αστυνομικών, είτε πιστοποιητικά εμβολιασμού είτε τα αποτελέσματα των τεστ. Αίσθηση προκάλεσε ότι οι Ισραηλινοί είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Οι Ελληνες μετακινούνταν κατά κύριο λόγο για να επισκεφτούν τα χωριά τους που ήταν σε κοντινές αποστάσεις από τους τόπους κατοικίας τους.

Μπορούν να μεταβούν σε όποιο σημείο της χώρας επιθυμούν στην ενδοχώρα.

Για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα υπάρχει σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Επισημαίνεται ότι η κίνηση γίνεται με έως 3 άτομα στα αυτοκίνητα. Όταν δεν υπάρχουν οικογένειες σε αυτά αλλά π.χ. εργαζόμενοι, απαιτείται η χρήση μάσκας.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου