Βροχή αιτήσεων για εργασία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-23, 20:32:31
Βροχή αιτήσεων για εργασία

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, την ερχόμενη Τετάρτη, θα μπορούν να προσέρχονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ή στον ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι για να καταθέσουν την αίτησή τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της αυτεπιστασίας που διεξάγεται από τον ΟΑΕΔ.

Μέχρι στιγμής στις υπηρεσίες του Δήμου έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 50 αιτούντες. Βέβαια κάποιοι άλλοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση από το σπίτι τους, ενώ κάποιοι άλλοι μεταβαίνουν απευθείας στον ΟΑΕΔ.

Για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας οι ειδικότητες που θα γίνουν οι προσλήψεις, είναι οι εξής: Υδραυλικών, Ελαιοχρωματιστών, Οδηγών Μηχανημάτων, Ηλεκτρολόγων και Εργατών Γενικών Καθηκόντων.

Αμέσως μετά τις 29 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων, ο ΟΑΕΔ θα διαμορφώσει τον ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα από τον οποίο οι Δήμοι θα αξιοποιήσουν τους υποψηφίους τους με σειρά προτεραιότητας, προκειμένου να εργαστούν για 135 ημερομίσθια ετησίως στα έργα αυτεπιστασίας που θα εγκριθούν.

Επειδή η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου παρέχει τη δυνατότητα στους ανέργους να προσέρχονται στην υπηρεσία του και να υποβάλουν εκεί την αίτηση με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου.

Παράλληλα, από το Δήμο Ρήγα Φεραίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία της καταγραφής των ανέργων στα πλαίσια της λειτουργίας της υπηρεσίας ενημέρωσης για την απασχόληση.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου υπάρχει ειδικός σύνδεσμος όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταχωρήσει τα στοιχεία του.

Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή, μεταβαίνουν στην υπηρεσία του Δήμου, όπου με τη συνδρομή των υπαλλήλων συμπληρώνουν τα στοιχεία τους.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου σημείωσε: «Το πρόβλημα της ανεργίας είναι το πιο φλέγον της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Στο Δήμο μας θα υλοποιηθούν τέσσερα προγράμματα που στόχο έχουν την πρόσληψη προσωπικού και ένα από αυτά είναι η αυτεπιστασία. Δηλαδή οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα αξιοποιηθούν για υλοποίηση έργων του Δήμου. Τα άλλα τρία είναι η Κοινωφελής Εργασία, τα Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Απασχόληση και οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες.

Επίσης, πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που θα υλοποιηθούν διάφορα προγράμματα και γι’ αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των ανέργων. Οι δημότες έχει ενημερωθεί και ήδη έχουν ανταποκριθεί πάρα πολλοί. Βέβαια η βασική μας επιδίωξη είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να βρουν μια εργασία. Και σε αυτή την κατεύθυνση ενεργούμε» υπογράμμισε η Δήμαρχος.

Η προθεσμία για τα τρόφιμα

Μέχρι τις 26 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι που καλύπτουν τις προϋποθέσεις να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.

Ο Δήμος μέσω της αποστολής επιστολών ενημερώνει τους δημότες για το πρόγραμμα.

Πάντως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2425350209 για περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=