ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Αποσπασματικές οι πρωτοβουλίες για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση»

αποσπασματικές-οι-πρωτοβουλίες-για-598027

Επικρίσεις κατά της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου από τον δημοτικό σύμβουλο Χρ. Μωραΐτη

Αποσπασματικές πρωτοβουλίες που δεν καθιστούν τον δήμο Ρήγα Φεραίου πρωταγωνιστή των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μολονότι είναι η γενέτειρα του Ρήγα, διαπιστώνει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας «Όλοι μαζί μπροστά», Χρήστος Μωραΐτης.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μωραΐτης επικρίνει τη δημοτική αρχή και τον κ. Νασίκα, λέγοντας ότι αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο δήμο στην Ελλάδα για τις επετειακές δράσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, δηλαδή να δημιουργήσει μια οργανωτική επιτροπή δράσεων και εκδηλώσεων και συνεχίζει: «Φτάσαμε στον Μάιο του 2021 και κανένα άνοιγμα στη κοινωνία (απλούς πολίτες ή φορείς), καμία εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών και ελάχιστες εκδηλώσεις που περιορίζουν το Βελεστίνο μέσα στα στενά όρια του Δήμου ενώ ήταν η ευκαιρία να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο».

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων ο κ. Μωραΐτης προτείνει όπως ο δήμος προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας με το μνημείο Σμολένσκι, εγκαθιστώντας παράλληλα μόνιμο ψηφιακό πληροφοριακό περίπτερο (infokiosk) σχετικά με τη μάχη του Βελεστίνου.

Επίσης εκτιμά ότι θα πρέπει να ανεγερθεί μνημείο στη μνήμη των 2 αγωνιστών από τα Κανάλια, Χατζηκυριαζή και Χατζηνικόλα, καθώς επίσης να διοργανωθεί εκδήλωση για την ανάδειξη της πολύτιμης δράσης τους την περίοδο της επαναστάσεως.

Τέλος, ζητά να «επιστρατευθεί» η τεχνολογία και να προγραμματιστούν εκ παραλλήλου διαδικτυακές δράσεις και ψηφιακές ξεναγήσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους την Ελληνική Επανάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου