ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δισκοφορία για το Γηροκομείο Καναλίων 

δισκοφορία-για-το-γηροκομείο-καναλί-604358

Δισκοφορία για την ενίσχυση του Γηροκομείου Καναλίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή του Θωμά, 9 Μαΐου, στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, με την τοπική Εκκλησία να απευθύνει έκκληση για την στήριξη του Σουρλίγκειου.

Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε η Μητρόπολη Δημητριάδος, επισημαίνεται ότι το Γηροκομείο Καναλίων «από την έναρξη του νέου έτους, αντιμετώπισε την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και εξήλθε από μια δοκιμασία, βαριά πληγωμένο, δίνοντας καθημερινά την γενναία μάχη της επιβίωσης».

Για τον λόγο αυτό σε όλους τους ναούς και τις μονές της Μητροπολιτικής περιφέρειας, θα γίνει δισκοφορία για την ενίσχυσή του, ώστε «προσφέροντας από το υστέρημα της καρδιάς μας, οι γέροντες και οι γερόντισσες του Ιδρύματος, να εξακολουθούν να φιλοξενούνται».

Με τις χρηματικές εισφορές να έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της πανδημίας, καταβάλλονται προσπάθειες για την κάλυψη των καθημερινών και των έκτακτων αναγκών του Ιδρύματος.

Παράλληλα, βρίσκεται σε ισχύ η έκκληση της Μητρόπολης Δημητριάδος για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης, πάνες και νοσηλευτικά γάντια μιας χρήσεως, μάσκες και αντισηπτικά, καθαριστικά όλων των ειδών, καθώς και οποιαδήποτε οικονομική στήριξη στο Γηροκομείο Καναλίων. Τα παραπάνω είδη συγκεντρώνονται στο εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο «Ο Λύχνος», Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή, στον Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου