ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκριση δανειοδότησης για τη ΔΕΥΑΡΦ

εγκριση-δανειοδότησης-για-τη-δευαρφ-604371

Πράσινο φως για να αρχίσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε δημοτικές ενότητες, όπως στον Ριζόμυλο

Πράσινο φως για τη δανειοδότηση της ΔΕΥΑΡΦ και την αποδοχή των όρων του δανείου έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Το δάνειο λαμβάνεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εκτέλεση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα ««Αντώνης Τρίτσης».

Αφορά στη χορήγηση τοκοχρεολυτικού δανείου στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου συνολικού ποσού € 2.480.000,00. Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι 15 χρόνια.

Σημειώνεται πως στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιλαμβάνεται το έργο κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στη κοινότητα Ριζομύλου, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού και την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων από όμβρια νερά σε αρκετούς δρόμους του οικισμού.

Το έργο δημοπρατείται άμεσα, ενώ καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών έχει οριστεί η 1 Ιουνίου 2021.

Το παρόν έργο αντιπλημμυρικής προστασίας περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ομβρίων στο μεγαλύτερο μέρος του οικισμού όπου σήμερα παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα πλημμυρών σε περιόδους έντονων βροχών.

Οι αγωγοί που θα κατασκευαστούν θα συλλέγουν τα όμβρια από πολλαπλά σημεία εντός του οικισμού μέσω φρεατίων υδροσυλλογής, καθώς θα τοποθετούνται κατά μήκος του άξονα των δρόμων από τους οποίους διέρχονται ή παραπλεύρως αυτών σε περιπτώσεις που στον άξονα υπάρχουν άλλα υπόγεια δίκτυα ή προβλέπεται η κατασκευή αγωγών ακαθάρτων, και θα συνδέονται μέσω τοπικών αγωγών με τους κεντρικούς αγωγούς. Θα τοποθετηθούν σε τέτοιο βάθος ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των σωλήνων από τα υπερκείμενα φορτία των δρόμων και ταυτόχρονα η απορροή των ομβρίων από τα παράπλευρα φρεάτια υδροσυλλογής. Περιοριστικός παράγοντας στο βάθος τοποθέτησης των αγωγών είναι το βάθος των υφιστάμενων τάφρων και ρεμάτων εκβολής των ομβρίων.

Στον προϋπολογισμό του έργου περιλαμβάνονται ακόμη τα φρεάτια, οι χωματουργικές εργασίες, ο εγκιβωτισμός των αγωγών και επίχωση των ορυγμάτων, τα φρεάτια υδροσυλλογής με τη σύνδεση στο δίκτυο, η αποκατάσταση θιγόμενων έργων ύδρευσης και η πλήρης αποκατάσταση των πάσης φύσεως οδοστρωμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου