Σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Ριζόμυλο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-22, 20:47:25
Σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Ριζόμυλο

Οι πρώτες ποσότητες με ρούχα και παιχνίδια έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και το οποίο στεγάζεται στο Ριζόμυλο. Οι κάτοικοι ανταποκρίνονται και προσφέρουν σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με κοινωνικό περιεχόμενο. Το Παντοπωλείο θα λάβει ακόμη πιο οργανωμένη μορφή μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός σημαντικού εγχειρήματος που στοχεύει στην ενίσχυση των άπορων δημοτών και οικογενειών με τρόφιμα και ρούχα που θα προέρχονται από προσφορές των συμπολιτών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην περιοχή του Ριζόμυλου, ενώ αρμόδια για τη λειτουργία του είναι η αντιδήμαρχος κ. Αρετή Πρίντζου.

Οι δημότες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για έμπρακτη αλληλεγγύη και ήδη προσέφεραν στο Παντοπωλείο τις πρώτες ποσότητες με ρούχα, αλλά και τρόφιμα μακράς διαρκείας, ακόμη και παιχνίδια για την ψυχαγωγία των παιδιών των φτωχών οικογενειών.

Στις επόμενες ημέρες η οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα λάβει πιο εντατική μορφή, με πιο εκτεταμένη ενημέρωση των δημοτών.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, σε λίγες ημέρες θα μοιραστούν και οι κάρτες στους δικαιούχους μέσω των οποίων θα καθορίζονται κάποιες ημέρες της εβδομάδας που θα μεταβαίνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα λαμβάνουν τρόφιμα και ρούχα.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε ότι με το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο Δήμος επιχειρεί μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση με στόχο την έμπρακτη στήριξη στους απόρους. Γιατί είναι, δυστυχώς, διαπίστωση ότι η κρίση και η ανεργία οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα ακόμη και η εξασφάλιση της καθημερινής σίτισης να μην είναι εύκολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η καλή οργάνωση, η συνεργασία και η διάθεση για προσφορά. Πιστεύουμε ότι χάρη στο αίσθημα αλληλεγγύης που διαπνέει τους δημότες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αποφέρει τα αποτελέσματα για τα οποία δημιουργήθηκε». 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=