ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντιπλημμυρική θωράκιση του Ριζομύλου

αντιπλημμυρική-θωράκιση-του-ριζομύλ-608691

Την εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, δρομολογεί ο Δήμος

Νέο έργο προς δημοπράτηση, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών 1 Ιουνίου 2021, δρομολογεί δήμος Ρήγα Φεραίου συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων στη κοινότητα Ριζομύλου.

Στόχος η αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού και η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων σε αρκετούς δρόμους του οικισμού, οι οποίοι πλημμυρίζουν εξαιτίας των κλίσεων του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ομβρίων στο μεγαλύτερο μέρος του οικισμού, όπου σήμερα εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει 5.322μ. αγωγούς ομβρίων από πλαστικούς σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος για διατομές Φ400 έως Φ600 και οπλισμένους τσιμεντοσωλήνες για διατομές από Φ800-1000, σε δέκα διαφορετικούς συλλεκτήριους αγωγούς Ο-1 έως Ο-10, με τους κλάδους αυτών να αναπτύσσονται εντός του οικισμού και να καταλήγουν σε παρακείμενη τάφρο όπου και καλύπτουν έκταση 606 στρ.

Στον προϋπολογισμό του έργου περιλαμβάνονται, η κατασκευή φρεατίων, οι χωματουργικές εργασίες, ο εγκιβωτισμός των αγωγών, τα φρεάτια υδροσυλλογής που θα συνδεθούν στο δίκτυο, η αποκατάσταση θιγόμενων έργων ύδρευσης και η πλήρης αποκατάσταση των πάσης φύσεως οδοστρωμάτων.

Η συγκεκριμένη ποιοτική παρέμβαση έρχεται να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς εξαιτίας της έλλειψης δικτύου ομβρίων υδάτων, η έντονη συσσώρευση υδάτων αποτελεί συχνό φαινόμενο που πλήττει τόσο την ασφάλεια των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους, όσο και την ποιότητα ζωής τους.

«Αξιοποιούμε ως δημοτική αρχή στο έπακρο κάθε πηγή χρηματοδότησης και παρακολουθούμε καθημερινά τα σύγχρονα και καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία μόχλευσης που μπορεί ένας Δήμος να αξιοποιήσει όπως στην συγκεκριμένη κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των ομβρίων στην τοπική κοινότητα Ριζομύλου όπου αξιοποιήσαμε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις απαραίτητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η υλοποίηση του παραπάνω έργου όπως και όλων που καθημερινά σχεδιάζουμε, πέραν της χρησιμότητάς τους, θα στηρίξουν θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν μόχλευση στην τοπική οικονομία», επισήμανε σχετικά ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου