ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου η τρίχρωμη σημαία του Ρήγα Βελεστινλή

στα-σχολεία-του-δήμου-ρήγα-φεραίου-η-τρ-619333

Οι συμβολισμοί, που παραπέμπουν στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία

Η τρίχρωμη σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας, του κράτους που οραματίζονταν ο Ρήγας Φεραίος μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, θα κοσμεί το επόμενο διάστημα τα σχολεία όλων των ενοτήτων του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του επετειακού έτους 2021, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 προμηθεύτηκε την τρίχρωμη σημαία που θα διατεθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και στις κοινότητες, όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας μέσω της προσωπική του σελίδας στα social media.

Ο Ρήγας οραματιζόταν ένα κράτος που θα έφερε την ονομασία Ελληνική Δημοκρατία και που θα απλωνόταν σε όλη τη σφαίρα επιρροής του ελληνικού πολιτισμού από τον Δούναβη μέχρι τα νησιά της Μεσογείου και από την Αδριατική και το Ιόνιο έως την Μικρά Ασία.

Το στίγμα της απέραντης αυτής ελληνικής επικράτειας δίνει, εξάλλου, και ο τίτλος του Συντάγματος «Νέα Πολιτική Διοίκησις των Κατοίκων της Ρούμελης, της Μικράς Ασίας, των Μεσογείων Νήσων και της Βλαχομπογδανίας».

Στο τέλος υπήρχε παράρτημα, στο οποίο καθοριζόταν η σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Απεικονίζει το ρόπαλο του Ηρακλή με τρεις σταυρούς επάνω. Είναι τρίχρωμη, με μαύρο χρώμα στην βάση, που συμβολίζει τον, υπέρ πατρίδας και ελευθερίας, θάνατο, με λευκό χρώμα στην μέση, που συμβολίζει την αθωότητα και με κόκκινο στην κορυφή, που συμβολίζει την αυτεξουσιότητα του ελληνικού λαού ή κατά άλλους την αυτοκρατορική πορφύρα, την οποία και χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας ως ένδυμα πολέμου, το οποίο και έχει την ιδιότητα να καλύπτει το αίμα που τρέχει από τις πληγές.

Και η ΜΟΤΟΛΕΒ στις εκδηλώσεις

Προχθές «κλείδωσε» η συνεργασία του δήμου με τη Μοτοσικλετιστική Λέσχη Βόλου για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης που θα έχει επετειακό χαρακτήρα, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Για αυτόν τον σκοπό ο κ. Νασίκας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λέσχης Α. Κωνσταντέλλια και τον Θ. Κακαδιάρη, μέλος της πρωτοβουλίας «Επαναστατικές Διαδρομές 2021» και συμφώνησαν σε κοινή εκδήλωση με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών, η ημερομηνία και το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου