ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας γνώρισαν τον Ρήγα Φεραίο

μαθητές-του-10ου-νηπιαγωγείου-ν-ιωνίας-627113

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 10ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Ευαγγέλου και Καραδήμου Ελένη, φιλοξένησαν στη διαδικτυακή τους τάξη, την Τετάρτη 7 Απριλίου, τον κ. Γιώργο Σαββανάκη, αρχαιολόγο, ιστορικό και διπλωματούχο ξεναγό, στα πλαίσια της ενασχόλησή τους με πρόσωπα και στιγμές που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό και σημαντικό ρόλο την περίοδο του 1821.

Ο κ. Γιώργος Σαββανάκης, μέσα από φωτογραφικό υλικό και βίντεο, ξενάγησε στους λιλιπούτειους μαθητές στους χώρους του Μουσείου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο και τους διηγήθηκε, με λόγο απλό και κατανοητό, στιγμές από τη ζωή των κατοίκων του Βελεστίνου την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή και τον αγώνα του οραματιστή και εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή με το Θούριο και τη Χάρτα, τα δύο αυτά σημαντικά έργα του που συνέβαλαν στην επανάσταση των σκλαβωμένων Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και στο όραμά του να δημιουργήσει ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος. Η προτομή του Ρήγα, η σημαία του -«Το ρόπαλον του Ηρακλέους», η τοιχογραφία με το Ρήγα να απαγγέλει το Θούριο
στους συντρόφους του, η Χάρτα που δεσπόζει στο κέντρο του Μουσείου, εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, ευχαριστούν θερμά τον κ. Σαββανάκη, που υπήρξε και ο πρώτος ξεναγός του μουσείου Ρήγα Φεραίου, για την τόσο εύστοχη παρουσίαση στα παιδιά, που τα βοήθησε ακόμη περισσότερο να γνωρίσουν ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο της τοπικής ιστορίας. Ευχαριστίες απευθύνουν και στο Δημοτικό συμβούλιο και στο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα που έφεραν σε επαφή τις εκπαιδευτικούς με τον κ. Σαββανάκη και έδωσαν την άδεια για αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου